Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 9 mei 2016 / 15:30 uur

Water Rio: 3 theelepels inslikken 99% kans op ziekte

De kans dat het marathonzwemmen, het zeilen en de triathlon bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro komende zomer op een andere locatie moeten worden georganiseerd, wordt steeds groter. Volgens een verhaal in de NY Times is het water in de Guanabara Bay, waar de evenementen moeten plaatsvinden 1,7 miljoen keer meer vervuild dan in Amerika als gevaarlijk wordt gezien.

Dit zijn dodelijke levels volgens kenners, die het water ‘een open riool’ noemen. Kristina Mena, een expert op het gebied van watervirussen en werkzaam op de School of Public Health van de universiteit van Texas vertelt dat na testen is gebleken dat atleten die drie theelepeltjes van het water uit Guanabara Bay binnenkrijgen, 99% kans hebben om ernstig ziek te worden.

Leden van het jeugd-roeiteam van de Verenigde Staten kregen te maken met diarree, overgeven en griepachtige verschijnselen nadat zij onlangs hadden getraind in het water rond Rio. En deze roeiers kwamen nog maar sporadisch in contact met het vervuilde water. Lange afstandzwemmers krijgen heel wat meer dan drie theelepeltjes naar binnen. Dat zou dodelijke gevolgen kunnen hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Water Rio: 3 theelepels inslikken 99% kans op ziekte
Sluiten