Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 9 mei 2016

23 motorrijders beboet in centrum van Rotterdam

Politie Rotterdam deelde vrijdag 23 bekeuringen van 370 euro per stuk uit aan motorrijders in het centrum. Dit omdat ze geen geluidsdemper op de uitlaat van hun motor hadden.

Motorrijders zijn welkom in het centrum van de Maasstad mits er een decibel-killer (geluidsdemper) op de uitlaat van de motor zit. Zonder zo’n demper kan het behoorlijk geluidsoverlast geven. Ook het rijgedrag van sommige motorrijders is gevaarlijk. Ze trekken bijvoorbeeld hard op en hebben maling aan rood licht.

Overlast

Bewoners, ondernemers en bezoekers ergeren zich aan deze overlast. Het is met name op de Meent, de Coolsingel en het rondje rondom de Mauritsweg-Westersingel. Daarom controleerde de politie afgelopen vrijdag in het centrum van Rotterdam.

Op de Coolsingel werden 47 motoren gecontroleerd. Bij 14 was de decibel-killer verwijderd. Drie motorrijders waren onverzekerd en een iemand had én geen geluidsdemper én geen verzekering én geen rijbewijs. Ook moest een motorrijder nog een openstaande boete van 421 euro betalen voordat hij verder kon. In de avonduren was er controle op de Meent. Daar bleek een persoon onverzekerd te zijn en er werd een driewielig voertuig aan de kant gezet dat volgens RDW-gegevens vier wielen moet hebben. De bestuurder had zelf zijn voertuig omgebouwd zonder dit aan de RDW voor te leggen. Van de 43 motoren die werden gecontroleerd, hadden er negen geen geluidsdemper. Het totaal aan boetes voor het ontbreken van een decibel-killer kwam daarmee op 23 te staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
23 motorrijders beboet in centrum van Rotterdam
Sluiten