Sophie Moerman
Sophie Moerman Sport 26 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Voetbalsters Australië ingemaakt door tieners (7-0)

‘Een slechte generale betekent een goeie finale’, zegt men altijd. Het zal een gezegde zijn waar het Australische damesvoetbalelftal nog enigszins houvast aan hebben, nadat ze in een vriendschappelijke wedstrijd met 7-0 verloren… Van voetballertjes onder de zestien jaar.

De ‘Matildas’, zoals de voetbalsters van down under zichzelf noemen, zijn gekwalificeerd voor een deelname aan de Olympische Spelen en hebben volgens kenners nog best goeie kansen op een medaille. Daar was echter niets van te zien toen het elftal woensdag een vriendschappelijke wedstrijd speelde tegen het jeugdteam van de Newcastle Jets.

Niet verwacht

De vrouwen werden afgedroogd, terwijl ze met een vijfde plek op de FIFA wereldranglijst toch iets meer hadden kunnen klaarspelen. „We hadden het ook niet verwacht”, vertelt assistent-trainer Gary van Egmond aan The Huffington Post. „Ze waren echt heel goed, ze speelden geweldig dus alle eer gaat naar hen.”

Competitie

De dames speelden juist tegen het jongensteam omdat er in de wereld van het vrouwenvoetbal weinig competitie is die zich kan meten met het Australische elftal. Na deze wedstrijd zullen ze waarschijnlijk vooral blij zijn dat ze in Rio niet tegen puberjongens hoeven te spelen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.