Daisy Heyer
Daisy Heyer Sport 15 apr 2016

KNVB: ‘Er klopt niets van uitspraken Derksen’

De KNVB kan zich niet vinden in de uitspraken die Johan Derksen eerder deze week deed over Marokkanen. Dit meldt de NOS.

,,Die uitspraken zijn nergens op gebaseerd”, aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB tegen de NOS.

Clubs naar de kloten

Maandag kwam Derksen onder vuur te liggen nadat hij in Voetbal Inside zei dat ,,heel wat clubs naar de kloten zijn gegaan omdat ze in een wijk liggen met veel Marokkaanse gezinnen.” Bij een later bezoek aan het programma PAUW weigerde Derksen die woorden terug te nemen en ook vrijdagavond bleef de voetbalanalist bij zijn standpunt, al verklaarde hij tegen het weigeren van Marokkaanse voetballers te zijn vanwege hun afkomst.

https://www.youtube.com/watch?v=cyB1fyxucro

Volgens Van der Zee klopt er niks van de uitspraak van Derksen. ,,Volgens mij hebben wij meer ervaring met voetbal dan hij. We weten precies bij welke clubs de problemen zitten en die pakken we aan.” Het gaat daarbij om veertig van de ruim 3000 Nederlandse amateurvoetbalclubs.

‘Het maakt niet uit’

Van der Zee zegt dat de problemen bij die clubs niet door achtergrond of geloof komen. ,,Voetbal is een volkssport. Het probleem ligt niet altijd bij één groep. Marokkanen, Turken, Joden, Friezen, het maakt niet uit.”

Overigens houdt de KNVB volgens Van Der Zee geen cijfers bij van de achtergrond van probleemveroorzakers. ,,Dat willen we ook niet. Het is onzin om bij te houden of het om een Marokkaan of Turk gaat, of om een CDA-stemmer of VVD-stemmer.”

Het volledige interview met Van Der Zee is hier terug te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
KNVB: ‘Er klopt niets van uitspraken Derksen’
Sluiten