IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 15 apr 2016 / 14:58 uur

Deze man eet een jaar lang alleen maar aardappels

Je zou denken dat afvallen vaak zit in het aanpassen van je levensstijl: meer bewegen, minder snoepen en gezond eten. Maar voedselexperts hebben tegenwoordig miljoenen diëten die veel beter zouden werken. Zoals een jaar lang alleen maar aardappels eten.

Snel afvallen

Voor Andrew Taylor uit Australië werkt dat vooralsnog prima. Hij eet al 100 dagen niets anders dan piepers en is al 32,1 kilo kwijtgeraakt. Hij woog 151,7 op de dag dat hij begon met het bijzondere dieet, inmiddels zijn dat nog 119,6 kilo.

Voor te weinig voedingsstoffen is de 36-jarige Australiër niet bang. „Het gaat heel goed, ik ben gezond”, vertelt hij aan Mashable na een doktersbezoek. Het plan voor het onconventionele dieet ontstond toen Taylor zich afvroeg hoe hij niet alleen kon afvallen, maar het gewicht er ook af kon houden. Elke keer als hij afviel, kwam het gewicht er na het dieet gewoon weer aan.

Eén voedingsstuk

„Ik heb er veel over nagedacht en ik heb denk ik een eetverslaving. Met ál het voedsel stoppen kan niet, dus ik zocht één ding dat me gezond houdt. Zo kon ik met de rest stoppen.” Wekenlang zocht hij uit of het überhaupt mogelijk is om op één stuk voedsel te leven. De oplossing bleek de aardappel.

Taylors bijzondere dieet is niet onopgemerkt gebleven, hij hoeft zelfs niet meer voor zijn aardappels te betalen. Toen een lokale groenteboer van zijn uitdaging hoorde, besloot hij hem te sponsoren.

Expert

Diëtist Charlene Grosse geeft op Mashable nog wel een waarschuwing: „Aardappels zijn een bron van koolhydraten, vitamine B en C en kalium. Maar ze zijn wel laag in proteïne, andere vitamines en belangrijke vetten. Mocht je dit dieet willen proberen, doe het dan wel samen met een expert.” Wij zijn vooral heel benieuwd of Taylors verloren gewicht in de toekomst ook écht verloren blijft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze man eet een jaar lang alleen maar aardappels
Sluiten