Puck Roest
Puck Roest Sport 9 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Woerden ontvangt gevluchte topvoetballer uit Syrië

Sportclub Woerden ontving donderdagavond een nieuwe speler. Mohammed Fahd Ahmed uit Syrië trapte een balletje mee. Ahmed speelde in het nationale elftal van zijn land.

Na een zwerftocht van vier jaar arriveerde Ahmed in de nacht van woensdag op donderdag in de sporthal Snellerpoort, waar Woerden 150 vluchtelingen tijdelijk opvangt. De volgende ochtend vertelde hij een vrijwilliger dat hij wel een aardig potje kon voetballen en graag mee wilde trainen bij de voetbalclub die zich naast de sporthal bevindt.

Lees ook: Ploegmaat Robben deelt kleding uit aan vluchtelingen

‘Minste wat we kunnen doen’

Er werd even snel gecheckt of Ahmed wel echt een Syrische topvoetballer was en nog diezelfde avond kon hij meetrainen. ,,Dit is toch het minste dat we kunnen doen. De trainer van het derde elftal was meteen bereid hem mee te laten trainen. Ik schatte in dat hij het leuker vindt als hij op een hoger niveau kan meedoen”, aldus trainer Roy Versluis tegen het Algemeen Dagblad.

In 2011 verliet Ahmed zijn woonplaats Aleppo. Hij verbleef in 2012 korte tijd in Turkije. ,,Daar kreeg ik bij een club een contract aangeboden, maar Turkije beviel me niet. Toen ik in Syrië voetbalde, was mijn droom om voor een club in Spanje, Frankrijk of Nederland te voetballen", aldus de 30-jarige Ahmed. Hij liet zijn ouders, vrouw en 10-jarige dochtertje achter in Syrië.

‘Geen ster in huis gehaald’

Na afloop van de training moest trainer Versluis bekennen dat Ahmed geen ‘toppertje’ was. ,,Hij deed mee in de spits, maar we hebben geen ster in huis gehaald. Dat komt ook omdat hij al drie jaar niet heeft kunnen voetballen. Maar zolang hij hier hier, mag hij het meedoen hoor. Volgende week is hij weer van harte welkom op de training.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.