Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 9 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Dronken vegetariërs zondigen massaal’

Er zijn tal van redenen te verzinnen om vegetariër te worden: voor je eigen gezondheid, voor het milieu of voor het welzijn van dieren bijvoorbeeld. Maar als je het doet, moet je het natuurlijk wel goed doen. Dat blijkt niet alle vegetariërs te lukken. Vooral wanneer vegetariërs iets te diep in het glaasje hebben gekeken, willen ze nog wel eens van hun principes afstappen. Dat blijkt uit een survey van VoucherCodesPro.

Vlees eten

Aan de survey deden 1789 Britse vegetariërs mee. Zij moesten onder meer antwoord geven op de vraag hoe vaak ze ongeveer vlees aten. Een opvallende uitkomst was dat liefst 37 procent van de vegetariërs toegaf vlees naar binnen te werken als ze dronken zijn. Dat betekent wel dat 63 procent van de vegetariërs zich wel netjes aan zijn principes houdt.

Opvallend is dat de vegetariërs die toegeven wel eens te zondigen na een avondje doorhalen, ook aangeven dat dit vaak gebeurt. Bij 34% van de zondaars is het na elke dronken avond raak, bij 26% gebeurt dit vaak. Voor de overige 40% geldt dat ze maar heel soms in een dronken bui hun principes vergeten.

Kebab

Het overgrote deel van de zondaars (69%) geeft overigens toe niets over hun slippertje te vertellen aan anderen.

Het favoriete vlees na een avondje doorhalen is, wellicht niet geheel verrassend, kebab. Verder zijn ook hamburgers, bacon, gebraden kip en varkensvleesworstje populair.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.