Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 23 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Hector Moreno: Ik ben een aardige jongen

Het was een bewogen week voor Hector Moreno. Samen met landgenoot Andres Guardado nam de Mexicaanse verdediger PSV bij de hand in de Champions Leaguewedstrijd tegen Manchester United. Door de UEFA werd hij zelfs uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Shaw

Het was echter ook het duel waarin hij Luke Shaw ernstig blesseerde. En een paar dagen later ging hij er onbesuisd in bij Heracles-speler Oussama Tannane. Het kwam hem op erg veel kritiek te staan en dat liet Moreno niet helemaal onberoerd.

Lees ook: Brands: Willems naar United? Onzin

Twee onfortuinlijke beslissingen in korte tijd, ging hij daarom misschien met een iets anders gevoel de bekerwedstrijd in tegen SC Cambuur? „Nee, niet anders dan normaal”, bezwoer Moreno. „Ik heb het goed van me af kunnen zetten, ook door de wijze waarop Shaw heeft gereageerd.”

Shock

„Wat er met Shaw gebeurde was zeer ongelukkig. Ik was even in shock. Ik ben blij dat ik hem heb kunnen spreken. Ik ben met Phillip Cocu naar het ziekenhuis geweest. Dat was in het begin wel even moeilijk. Maar hij was erg aardig en nam me niks kwalijk. Hij had de beelden gezien en zei dat dit bij voetbal hoorde. Dat deed me goed.”

Soft

Hoe anders reageerde Tanane. De Heraclied repte van een schandalige overtreding. „Die andere speler reageerde inderdaad iets anders. Jammer, maar goed. Ik raakte hem niet eens, hij kan toch gewoon weer spelen? Door die reactie werd alles ook uitvergroot, er kwam kritiek. Ook omdat de twee acties elkaar in korte tijd opvolgden. Natuurlijk is dat niet leuk, maar ik trek me daar niks van aan. De mensen die me kennen weten dat ik nooit iemand opzettelijk zou blesseren. Ik ben een aardige jongen. Weet je dat er vroeger altijd tegen mij gezegd werd dat ik te soft zou zijn voor een verdediger?”

Messi en Ronaldo

Moreno is desondanks blij dat hij terug is in Nederland. In 2011 verruilde hij AZ voor Espanyol. „Ik wilde weer naar een club die ergens om speelde. Ik heb een mooie tijd gehad in Spanje. Ik kan straks tegen mijn kleinkinderen vertellen dat ik tegen de twee beste spelers ter wereld heb gespeeld. Je krachten meten met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo is iets wat me altijd bij zal blijven, maar met Espanyol pak je normaal gesproken geen prijs. Bij PSV doe ik mee om het kampioenschap en speel ik Champions League.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.