Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 13 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Houthi’s: geen gewonden of schade door Amerikaanse aanval

De Amerikaanse aanval op Jemen in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft niet tot gewonden of materiële schade geleid, zei Houthi-vertegenwoordiger Nasreddin Amer tegen nieuwszender Al Jazeera.

Een andere woordvoerder van de rebellengroep, Mohammed Abdulsalam, vertelde persbureau Reuters dat deze aanval „geen significante impact heeft op de capaciteit om Israëlische schepen in de Rode en Arabische Zee aan te vallen”.

Het Amerikaanse leger meldde zelf dat het in de vroege zaterdagochtend een aanval heeft uitgevoerd op een radarinstallatie nabij Sanaa, de hoofdstad van Jemen die onder controle staat van de Houthi’s.

Reeks aanvallen

Het doel van die aanval was „het vermogen van de Houthi’s om zeeschepen aan te vallen, inclusief commerciële schepen, te verminderen”, schrijft het leger op X. De nacht ervoor hadden de VS, samen met het Verenigd Koninkrijk, een reeks aanvallen op de Houthi’s uitgevoerd.

Na het uitbreken van de oorlog tussen Israël en Hamas begonnen de Houthi’s met het bestoken van vrachtschepen in de Rode Zee. Veel grote reders mijden sindsdien die belangrijke handelsroute.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties