Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Opvallend 3 okt 2023
Leestijd: 1 minuut

Mogelijk record voor 104-jarige vrouw als oudste skydiver ooit: ‘Leeftijd is maar een getal’

De Amerikaanse Dorothy Hoffner is wel heel letterlijk de geschiedenisboeken ingesprongen. Als 104-jarige vestigt ze misschien wel het record voor de oudste skydiver ooit.

„Leeftijd is maar een getal”, zei de vrouw tegen een juichende menigte vlak nadat ze de grond had geraakt op het Skydive Chicago Airport.

Record

Dorothy Hoffner, die pas op haar 100ste voor het eerst skydivede, liet haar rollator achter op de grond toen ze voor het record ging, meldde de Chicago Tribune.

Het Guinness World Record voor oudste parachutist werd in mei 2022 gevestigd door de 103-jarige Linnéa Ingegärd Larsson uit Zweden. Maar Skydive Chicago werkt eraan om Guinness World Records de sprong van Hoffner als record te laten registreren.

Dorothy Hoffner

„Kom op, kom op, Geronimo!”, zei Hoffner toen ze op haar plaats zat. Tijdens de sprong zat Hoffner vastgebonden aan een gecertificeerde instructeur om een sprong van iets meer dan 4 kilometer te maken.

Ze tuimelde met haar hoofd naar beneden uit het vliegtuig, voltooide een perfecte voorwaartse rol in de lucht en vloog daarna stabiel in vrije val met haar buik naar de grond gericht. De duik duurde zeven minuten, inclusief de langzame afdaling van haar parachute naar de grond.

‘Kon niet beter’

„Prachtig”, zei Hoffner. „Het was geweldig daarboven. Het hele gebeuren was verrukkelijk. Kon niet beter”, zei de vrouw na afloop.

Loterijwinnaar ziet miljoenenprijs aan neus voorbijgaan, prijs te laat opgehaald

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties