Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Opvallend 13 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

TikTokker zet dood in scène om zijn familie een lesje te leren, verschijnt springlevend op begrafenis

Hoe zou het zijn om je eigen begrafenis bij te wonen? Veel mensen zijn daar weleens benieuwd naar, maar de Belgische TikTokker David Baerten (45), aka Ragnar le Zou, maakte het wel heel bont om die wens werkelijkheid te maken. Hij zette zijn eigen dood in scène, naar eigen zeggen om zijn familieleden een lesje te leren. Vervolgens dook hij levend en wel op de begrafenis op.

Het moet een bizar tafereel zijn geweest afgelopen zondag, op de ‘uitvaart’ van de man. Ineens kende de dag een enorme plot twist en stapte Baerten springlevend en geheel ongedeerd uit een helikopter. Met een cameraploeg stapte hij op zijn familieleden af, die – begrijpelijkerwijs –  niet wisten wat ze zagen.

Alleen zijn vrouw en kinderen zaten in het complot. „Rust in vrede papa. Ik zal nooit stoppen met aan je te denken”, schreef zijn dochter op zijn Facebook-pagina. „Waarom is het leven zo oneerlijk? Waarom jij? Je zou nog opa worden, en je had nog heel je leven voor je. Ik hou van je! We houden van je! We zullen je nooit vergeten! Rust in vrede, lieve papa!”

Reactie van TikTokker die dood in scène zette en opdook op begrafenis

De stunt levert Baerten een stormvloed aan kritiek op. Veel mensen vinden het een grap die getuigt van slechte smaak. De TikTokker heeft de video van de uitvaart nog niet online gegooid, maar reageert in een andere video wel op de ophef. Hij zegt zo zijn redenen te hebben voor de actie. „Wat ik in mijn familie zie, doet me vaak pijn. Ik word nooit ergens voor uitgenodigd. Niemand ziet me. We zijn allemaal uit elkaar gegroeid en nooit meer samen. Ik voelde me niet gewaardeerd. Ik zag ook dat mijn dochter zo niet wilde leven. Daarom wilde ik ze een levensles geven, ze laten zien dat je niet moet wachten tot iemand dood is om daarmee af te spreken.”

Het grijpt Baerten aan dat niet iedereen naar de begrafenis kwam. „Slechts de helft van mijn familie is naar de uitvaart gekomen. Dat bewijst wie echt om me geeft. Degenen die niet kwamen, hebben wel contact opgenomen om eens af te spreken. Op een bepaalde manier heb ik dus wel gewonnen.”

Hart van veel mensen huilt om ongeneeslijk zieke radiopresentatrice Jellie Brouwer: ‘Beste interviewer ooit’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.