Jelmer Visser
Jelmer Visser Opvallend 2 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Hoe schrijf jij de ‘x’ en wat zegt dit over jou?

De letter ‘x’ hield een tijd terug de gemoederen op sociale media flink bezig. Het leek wel alsof er een nieuwe Laurel/Yanny of kleur van de jurk-discussie is losgebarsten en dat allemaal vanwege de wijze waarop men een kruisteken op papier zet.

Dit verschilt behoorlijk per persoon, bovendien zijn hiervoor niet twee, maar acht mogelijkheden. Hoe zit dit bij jou? In de foto hieronder worden de acht opties weergegeven.

Acht persoonlijkheden

Volgens de Instagram van Oprah Magazine komt nummer zeven het vaakst voor onder hun lezers. Dit is ook niet gek, want deze wordt in de westerse maatschappij op scholen aangeleerd.

Het blad ging echter nog een stapje verder. Wat zegt de manier waarop jij de ‘x’ op papier zet over jouw persoonlijkheid? Dit legde de redactie voor aan handschriftdeskundige Kathi McKnight, die haar vak heeft gemaakt van het analyseren van handtekeningen van mensen als Barack Obama en Oprah Winfrey. Volgens haar wijst de voorkeur per variant elk op zijn eigen persoonlijke kernmerken.

x, schrijven, hoe, persoonlijkheid
Dit zijn de acht mogelijke varianten

Optie 1

Als je de X met twee omgekeerde lijnen maakt en rechtsonder begint, wijst dit erop dat je graag vooruit wil in je leven, maar op dit moment nog vast zit in een verleden dat je nog niet hebt afgesloten.

Optie 2

Wanneer je beide lijnen onderin aanzet, maar wel linksonder begint, zou dit duiden op een onbetrouwbare persoonlijkheid. Bovendien heb je de neiging om jezelf van je verleden los te willen maken, maar dit verleden heeft ondanks dit nog steeds vat op je.

Optie 3

Wanneer je met beide lijnen aan de rechterzijde begint en aan de linkerzijde eindigt, dan duidt dit op een rebels karakter. Waar je exact tegen rebelleert dat is niet bekend. Je houdt kennelijk van wat roering in de tent.

Optie 4

Omdat je bij deze variant alleen de tweede lijn op de ‘gangbare’ manier, van rechtsboven naar linksonder, schrijft, impliceert dit dat je je probeert te concentreren op de toekomst maar telkens in verleiding komt om terug te gaan naar het verleden. Je bekijkt het leven door een achteruitkijkspiegel.

Optie 5

Door de eerste helft van de X van linksboven naar rechtsonder te krabbelen en bij de tweede lijn van beneden naar boven te werken, laat je zien dat je je eigen keuzes maakt en je weinig aantrekt van maatschappelijke normen en waarden.

Optie 6

Mensen die linksonder beginnen met de eerste lijn en rechtsonder eindigen met de tweede lijn, zijn volgens de handschriftanalist echte trendsetters die als echte pioniers voorop lopen op de meute.

Optie 7

De meest gebruikelijke variant is ons allemaal op de basisschool aangeleerd: van linksboven naar rechtsonder, van rechtsboven naar linksonder. Deze mensen houden van rust en balans en hebben de neiging om niet te veel af te wijken van de norm.

Optie 8

Optie 8 is het spiegelbeeld van optie 7, deze wordt volgens McKnight gebruikt door echte creatievelingen die graag buiten de gebaande paden wandelen met hun originele blik op het leven.

Of je deze kenmerken al te serieus moet nemen, is de vraag. Mocht je echt dingen over je persoonlijkheid te weten willen komen, dan zijn er talloze andere manieren voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.