Judith Tielemans
Judith Tielemans Opvallend 7 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Bierliefhebbers opgelet: dit huis brengt de kroeg naar jou

Van een geit in de vensterbank tot aan een huis gevuld met panterprint. Het Instagramaccount Funda’s Finest verzamelt de meest opvallende huizen van de bekende huizensite. Vandaag op het account: een huis in het Brabantse Helmond met een wel heel bijzondere achtertuin.

De woning, die voor 229.000 euro op Funda staat, ziet er in eerste instantie vrij standaard uit. Het huis heeft twee slaapkamers, een vrij moderne badkamer en een open keuken met natuurlijk een woonkamer. „Vanuit de eetkamer heb je toegang tot de zeer zonnige achtertuin op het zuidwesten”, aldus de advertentie. „De achtertuin is onderhoudsvriendelijk en geheel betegeld met een nette, grijze tegel.” Maar wie even doorklikt naar het tuinhuisje ziet een heel bonte verzameling voorbijkomen van het biermerk Bavaria.

Groot fan van Bavaria in huis

Alles, maar dan ook echt alles, is in de stijl van het Brabantse biermerk gegoten. Zelfs de zitbank, tafel en jacuzzi bestaan uit de kenmerkende blauwe kratten. Ook de klok en de posters zijn bedrukt met het biermerk. En een blauwe omlijsting? Die kan natuurlijk niet ontbreken.

Eén ding is zeker: diegene die hier woont, moet een groot fan zijn van het Brabantse bier. Voor Bavaria is de tuin in ieder geval een groot compliment. In een reactie op Instagram grappen ze er dan ook op los. „We waren al een aantal kratjes kwijt. #skon”, aldus het biermerk.

1 april-grap

Dat Funda zelf ook wel van een grapje houdt, lieten ze op 1 april wel blijken. Toen verhuurde de vastgoedwebsite het Spookslot, een bekende attractie van de Efteling. Achter de grap schuilde wel een serieuze ondertoon. Het gaat niet lang meer duren voordat de attractie gaat sluiten, iets waar fans van de Efteling niet blij mee zijn. Volgens hen zou het Spookslot gerenoveerd moeten worden. Volgens het attractiepark is het tijd voor iets nieuws, aangezien het Spookslot maar weinig werd bezocht.

Eerste LHBTIQ+-camping voor kinderen en jongeren opent haar (tent)deuren: ‘Experimenteren met identiteit’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.