Julia Osendarp
Julia Osendarp Opvallend 15 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Tikibad trekt door bedreigingen stekker uit naaktzwemdag: ‘Veiligheid nudisten in gevaar’

In je blootje van de Pelikaan-glijbaan of in het golfslagbad van het Tikibad? Nudisten zagen dat tijdens de jaarlijkse naaktzwemdag wel zitten. Maar het zwembad annuleert dit blote zwemfestijn. Waarom? Het Tikibad en de burgemeester maken zich zorgen over bedreigingen van buitenaf.

De Naturisten Federatie Nederland (NFN) meldt dat nieuws op hun website. Het Tikibad van pretpark Duirell in Wassenaar was jarenlang de vaste locatie voor de naakte zwemdag. De club huurt het hele bad af, zodat nudisten één keer per jaar in alle vrijheid kunnen zwemmen.

Bedreigingen over naaktzwemdag in Tikibad

De coronacrisis legde het zwemfestijn twee jaar stil en de organisatie keek uit naar de aankomende editie, die wel doorging. Tenminste, dat hoopten ze. Vorige week liet het pretpark weten dat zij toch het naaktzwemmen wilden cancelen. In de verklaring van NFN staat dat ook de burgemeester van Wassenaar betrokken is bij het besluit. Maar waarom deze dag plots wordt afgelast? Bedreigingen van buitenaf zouden de veiligheid van nudisten in gevaar brengen.

De naturisten-organisatie schrijft niet op de hoogte te zijn over de aard van de bedreigingen. Wel klinken er op de social media van het naturistenblad BlootGewoon verschillende speculaties. Sommigen vrezen dat corona nog steeds een rol speelt. Maar er klinkt ook geluid over heftige beschuldigingen. Via social media laten sommigen weten zicht tegen de naaktzwemdag te keren. Het feit dat volwassenen en kinderen op de blootdag naakt mogen zwemmen is daarbij hun grootste bezwaar. Het zwembad werd zelfs in de bedreigingen een „pedo walhalla” en „pedobad” genoemd en de tegenstanders riepen blijkbaar op tot actie.

Nudisten teleurgesteld

Uit de reacties blijkt dat veel naturisten vooral teleurgesteld zijn. Bijna 800 liefhebbers hadden een kaartje gekocht. De organisatie wil om de tafel met het Tikibad om toch een nieuwe naaktzwemdag te organiseren. De NFN kijkt op van de bedreigingen. De nudisten maakten dit tijdens voorgaande edities niet eerder mee.

Protest vrouw in journaal van Rusland: ‘Wat een heldin is Marina’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tikibad trekt door bedreigingen stekker uit naaktzwemdag: ‘Veiligheid nudisten in gevaar’
Sluiten