Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Opvallend 30 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Sneeuwstorm zorgt voor kou in Florida, weerdienst waarschuwt voor vallende leguanen

De Verenigde Staten worden getroffen door de grootste sneeuwstorm in jaren. De kou reikt zelfs tot in het doorgaans zo zonnige Florida en dat levert een vreemd probleem op.

De Amerikaanse weerdienst NWS waarschuwt namelijk dat leguanen uit de bomen kunnen vallen vanwege de plotselinge kou. Door de kou kunnen de leguanen verlammen en hierdoor bestaat de kans dat ze hun grip verliezen en naar beneden vallen.

https://twitter.com/weatherchannel/status/1487622938698342400

Grootste sneeuwstorm in jaren

Een groot deel van het noordoosten van de Verenigde Staten is getroffen door een sneeuwstorm. Vooral grote steden als New York en Boston ondervinden veel last van de storm. Het is de grootste winterstorm in jaren in de VS, met verkeerschaos en stroomstoringen in een gebied waar zo’n 70 miljoen mensen wonen tot gevolg.

In de zwaarst getroffen gebieden, in de staten New York en Massachusetts, viel gisteren meer dan een halve meter sneeuw. In Massachusetts zitten momenteel meer dan 95.000 huishoudens zonder stroom en in Central Park in New York viel zeker twintig centimeter sneeuw. Eén vrouw overleed. Dat gebeurde op Long Island, waar de vrouw door een sneeuwruimer in haar auto werd aangetroffen.

Vrijdag en gisteren zijn er vanwege de sneeuwstorm tegen de 5000 vluchten in de Verenigde Staten geannuleerd en ook voor vandaag zijn volgens website FlightAware al meer dan duizend vluchten geschrapt.

‘Naked Cowboy’ in onderbroek de straat op

Hoewel de mensen wordt geadviseerd om zoveel mogelijk binnen te blijven, trok niet iedereen zich daar iets van aan. Het weerhield straatartiest Robert Burck er niet van om zijn act gisteren op het bekende Times Square op te voeren. Hij staat in New York beter bekend als de ‘Naked Cowboy’ en ook gisteren ging hij getooid met een cowboyhoed en enkel een onderbroek en laarzen aan de straat op om toeristen te vermaken, maar die waren vanwege de sneeuwstorm amper te vinden.

https://twitter.com/AFPphoto/status/1487485697787236353

Winter ver weg: genieten op zonnige zondag, want maandag wordt weer niks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.