Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Opvallend 10 okt 2021

Man uit Zoetermeer opgepakt om speakers met babygehuil in vuilcontainers

Een 48-jarige man uit Zoetermeer is aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht dat hij speakers met babygehuil heeft achtergelaten in meerdere ondergrondse vuilcontainers.

De hulpdiensten van Zoetermeer spoedde zich vrijdag en gisteren naar meerdere ondergrondse afvalcontainers nadat voorbijgangers melding hadden gemaakt van het babygehuil. Uiteindelijk bleek telkens dat het babygehuil afkomstig was van draadloze speakers die in de containers waren gegooid.

Speakers waren gewikkeld in vuilniszak

Vrijdag en gisteren werden er in Zoetermeer twee speakers gevonden. De derde werd gevonden in Rozenburg, een dorp niet ver van Rotterdam. De speakers konden op afstand worden bediend en waren gewikkeld in een vuilniszak.

De politie heeft de speakers in beslag genomen en startte een onderzoek. Daarbij is een 48-jarige man uit Zoetermeer in verband gebracht met de speakers. Hij is aangehouden en wordt momenteel verhoord. Het is niet duidelijk waarom de man de speakers in de containers gooide. Mogelijk was de man verward.

‘Hulpverleners kunnen niet overal tegelijk zijn’

De politie benadrukt dat er zorgvuldig omgegaan moet worden met het inzetten van hulpdiensten. „Het doorzoeken van de containers heeft onnodig veel kostbare tijd gekost en dat is niet zonder risico’s. Onze hulpdiensten hebben een levensreddende taak en komen in actie als een ander in nood is of in situaties waarbij echt iemand in een container terecht is gekomen. Ga daarom zorgvuldig om met de kostbare tijd van hulpverleners en laat hen geen onnodige risico’s nemen. Hulpverleners kunnen niet overal tegelijk zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man uit Zoetermeer opgepakt om speakers met babygehuil in vuilcontainers
Sluiten