Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 5 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

Tractor doorboort auto tijdens verkeersruzie in Wouwse Plantage

Wat begon met irritatie over het niet kunnen inhalen van een tractor is gistermiddag in het Brabantse dorp Wouwse Plantage uitgelopen op een fikse verkeersruzie waarbij enkele klappen zijn gevallen. De bestuurder van de tractor reed na een woordenwisseling in op de auto die eerder probeerde in te halen.

De tractor doorboorde de auto met een hooischudder, die wordt gebruikt om gemaaid gras op te schudden. De 43-jarige bestuurder van de tractor is aangehouden voor mishandeling en poging tot doodslag.

Inhaalpoging leidt tot verkeersruzie

Het conflict begon enkele momenten eerder toen de 73-jarige automobilist uit het naastgelegen dorp Huijbergen de tractor meerdere keren probeerde in te halen. De bestuurder van de tractor liet dat echter niet toe en stuurde telkens naar links.

Na de tweede inhaalpoging zette de 43-jarige tractorbestuurder zijn voertuig stil voor de auto en stapte uit. Ook de 73-jarige automobilist stapte uit en er ontstond een woordenwisseling. Getuigen zagen volgens de politie hoe de verkeersruzie uitliep op een vechtpartij, waarbij de tractorbestuurder de automobilist tegen de grond sloeg en hem daarna een trap gaf.

Hooischudder doorboort motorkap

Daarna stapte de 43-jarige verdachte weer in zijn tractor en reed hij achteruit tegen de auto van het slachtoffer, waar zijn 70-jarige vrouw nog in zat. „Toen de tractor de auto raakte doorboorde een van de pinnen van de hooischudder de motorkap”, schrijft de politie op haar website. Kort daarna reed de verdachte weg.

De automobilist raakte bij de verkeersruzie gewond. Zijn vrouw, die al die tijd in de auto was blijven zitten, bleef ongedeerd.

Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling en poging tot doodslag. De verdachte is niet veel later aangehouden in zijn huis in Wouwse Plantage.

10.000 mensen bij protest op de Dam, gemeente vraagt niet te komen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tractor doorboort auto tijdens verkeersruzie in Wouwse Plantage
Sluiten