Femke van Rooijen
Femke van Rooijen | LinkedIn Opvallend 31 jan 2021 / 15:13 uur

Grootste filmfestival van Scandinavië gaat door, maar met slechts één bezoeker

Het grootste filmfestival van Scandinavië gaat dit jaar gewoon door ondanks de coronapandemie. Maar dan wel op een geïsoleerd eiland en met maar één bezoeker.

In plaats van de Zweedse stad Göteborg, vindt het festival dit jaar plaats op het eiland Hamneskär. Het is een piepklein eilandje in de Pater Noster-archipel aan de Zweedse westkust en staat bekend om zijn vuurtoren.

Film na film kijken

De enige bezoeker van de bijzondere editie van het filmfestival dit jaar is een zorgmedewerker. Lisa Enroth werd gekozen uit maar liefst 12.000 geïnteresseerden. Een week lang mag Enroth ronddwalen op het afgelegen eiland en er film na film kijken. En aan zo’n week lijkt ze ook toe te zijn. „In de zorg heb ik constant geluisterd, getest en getroost. Ik voel me doodmoe”, zei de verpleegster. In totaal gaan er tijdens het festival zeventig films in première.

Videodagboek

Enroth gaat een week lang een videodagboek bijhouden van haar bezoek aan het filmfestival. „De wind, de zee, de mogelijkheid om voor een week onderdeel te zijn van een andere realiteit, het is allemaal heel aantrekkelijk.”

Het dagboek is te volgen op de website van het filmfestival van Göteborg „Het voelt in het bijzonder goed om deze unieke ervaring te schenken aan een van de vele helden van onze zorg, die allemaal zo hard werken tegen Covid-19”, zegt festivaldirecteur Mirja Wester.

Lees ook: Ziekenhuizen in Portugal vol, Duitste leger schiet te hulp

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Grootste filmfestival van Scandinavië gaat door, maar met slechts één bezoeker
Sluiten