Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 1 jan 2021
Leestijd: 1 minuut

Apotheekmedewerker VS gearresteerd na verpesten coronavaccins

Vaccins tegen het coronavirus zijn nogal lastig om te bewaren. Zo moeten de vaccins van veel fabrikanten in een vriezer bewaard worden, omdat ze anders bederven. Een voormalig medewerker van een ziekenhuisapotheek in Wisconsin wist dat en haalde de vaccins uit de vriezer. Hij is gisteren gearresteerd op verdenking van het moedwillig onbruikbaar maken van zo’n 500 coronavaccins.

60 doses toegediend

De man was werkzaam bij een ziekenhuisapotheek in het Aurora Medisch Centrum, maar werd eerder deze week ontslagen. Er waren toen 57 flesjes buiten de vriezer gevonden. Elke fles bevat 10 doses van het vaccin. Zo’n 60 doses waren bij personen toegediend voordat ziekenhuismedewerkers erachter kwamen dat het vaccin te lang buiten de vriezer was gebleven om nog werkzaam te zijn.

Farmaceut Moderna, de fabrikant van het vaccin, heeft het ziekenhuis verzekerd dat mensen die een injectie hebben gekregen met een dosis die buiten de vriezer was gelaten geen gezondheidsgevaar lopen. Het vaccin zal alleen geen bescherming beiden.

Zowel het ziekenhuis als de politie weet niet wat het motief van de dader is voor de sabotage.

Lees ook: Minder coronapatiënten in ziekenhuizen, besmettingen gedaald

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.