Shazney Redan
Shazney Redan Opvallend 16 dec 2020

Moeder ziet rottend klei aan voor brein en belt politie: ‘Ik was bang’

Hoe luguber: een brein verpakt als speelgoedklei. Tenminste dat is wat de Amerikaanse Courtney Seals dacht toen ze het klei-potje van haar zoon opende. Afgelopen weekend kocht zij het roodgekleurde speelgoed in de winkel. De vrouw uit Corinth Mississippi belde het noodnummer toen ze het defecte speelgoed zag, waarvan de inhoud op bebloede hersenen leek.

Dat meldt buitenlandse media. Voor haar zoon kocht Seals een pak van het speelproduct, dat ook potten met gele en blauwe klei bevatte. Beiden potjes met klei waren prima. Maar de moeder deinsde terug bij het openen van het rode bakje. De moeder schreef: „Dit is geen kiddy dough. Het lijkt een brein of een soort orgaan te zijn, mogelijk zelfs lichaamsdelen.”

Foto’s op Facebook

Seals deelde na de vondst de foto’s van de bruine/rode hersenachtige inhoud op Facebook. Op de foto’s is ook een geleiachtige substantie te zien. Volgens de moeder kwam uit het potje een ammoniakgeur. Ze kon niet geloven wat ze zag, en zocht online of dit soort situaties vaker voorkomen bij speelgoedklei. „Ik heb dit nog nooit zien gebeuren bij speelgoedklei. Dit is absoluut walgelijk en enigszins traumatiserend”, schreef ze op Facebook.

Moeder ziet rottend klei aan voor brein en belt politie: 'Ik was bang'
Dit kwam uit het potje met ‘klei’. Foto: Courtney Seals / Facebook
Courtney Seals
Het bleek te gaan om een fabrieksfout. Foto: Courtney Seals / Facebook

Uitgebreid brein-onderzoek

Na het belletje naar de politie, is er een uitgebreide test gedaan op het ‘brein’. Uit het onderzoek bleek dat het materiaal te zacht was om een brein of ander lichaamsdeel te zijn. De politie legde haar uit dat het hier ging om een fabrieksfout.

De post veroorzaakte heel wat commotie op het mediaplatform. „Dit lijkt meer op ingewanden”, reageerde iemand. Een ander adviseerde haar zelfs om contact op te nemen met de FBI voor een second opinion.

„Ik heb overal op internet gezocht voordat ik dit deelde op Facebook. Maar ik vond niets dat zelfs maar enigszins vergelijkbaar was, dus ik was bang!”, aldus de vrouw. Ze heeft zich inmiddels verontschuldigd bij de politie voor het veroorzaken van de commotie.

Lees ook: Moeder en dochter zien granaat aan voor fossiel, en ontploft in wasbak

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Moeder ziet rottend klei aan voor brein en belt politie: ‘Ik was bang’
Sluiten