Anne Kersten
Anne Kersten Opvallend 12 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Vrouw sterft bijna nadat ze tampon in vagina vergeet: ‘Het rook naar de dood’

Een Britse vrouw heeft in het ziekenhuis voor haar leven moeten vechten nadat ze was vergeten een tampon uit haar vagina te halen. Het ding zat maar liefst vijf dagen in haar vagina, waardoor de vrouw tamponziekte – ook wel bekend als Toxic Shock Syndroom – kreeg. Onbehandeld kan dat leiden tot orgaanfalen en zelfs de dood.

De 24-jarige Amy Williams deelt haar verhaal omdat ze mensen bewust wil maken van de risico’s en wil voorkomen dat anderen meemaken wat zij heeft meegemaakt. „Ik had weleens gehoord van dat syndroom, maar ik had nooit gedacht dat het mij zou overkomen”, vertelt ze aan Metro UK„Ik wil vrouwen en jonge meisjes waarschuwen, zodat ze er extra voorzichtig mee kunnen zijn. Ik gebruikte al jaren tampons, maar ik ga er nooit meer een gebruiken.”

Tampon kwijt

Het voorval vond plaats in juni 2019, toen Williams met haar vriend een avondje uit was. Ze was op dat moment ongesteld en droeg een tampon, maar kon het ding niet meer vinden. Met al een aantal drankjes achter de kiezen, besloot ze gewoon een nieuwe in te doen. „Ik was aardig aangeschoten op dat moment en herinnerde niet meer of ik er nou eentje in had gedaan of niet. Plus: ik kon hem gewoon niet vinden.”

Na die avond ging ze gewoon door met het verwisselen van de tampons. Tot er na vijf dagen een penetrante geur uit haar vagina komt. „Het rook oprecht naar de dood”, vertelt ze. „Het was echt niet normaal.” Ook na een korte douche blijft de geur hangen. „Ik ging op het bed liggen en voelde met mijn vingers in mijn vagina. Met mijn nagel raakte ik iets en toen realiseerde ik me dat er nog een tampon in me zat. Ik stond doodsangsten uit.”

De tampon was in haar vagina gedraaid en het duurde een halfuur voor Williams het ding eruit kreeg. „Toen het eruit kwam, had ik echt het gevoel dat ik flauw zou vallen. Het ding was zwart, echt heel vies.” Maar met het verwijderen is het niet afgelopen, realiseert ze zich later. Ze blijft krampen houden en na twee dagen voelt ze zich nog steeds misselijk.

Bijna dood

Kort daarna wordt ze naar het ziekenhuis gebracht met 40 graden koorts. „Ik vertelde het personeel dat ik vijf dagen lang een tampon in had gehad en ze keken elkaar bezorgd aan.” Op dat moment begonnen haar organen het op te geven en belandde ze in een septische shock. „De dokter zei dat als ik niet naar het ziekenhuis was gegaan, ik niet meer wakker was geworden. Ik was zo bang. Ik vroeg aan de verpleegkundige of ik mijn 3-jarige zoontje ooit nog zou zien.”

Vier dagen lang vecht Williams’ lichaam tegen de bloedvergiftiging, terwijl de vrouw buiten bewustzijn is. Na een week mag ze het ziekenhuis verlaten, waarna ze nog tien dagen lang antibiotica moet slikken. Nu ervaart ze zware en onregelmatige ongesteldheid, maar ze is – tegen de verwachtingen in – wel in verwachting van een tweede kindje. Met haar verhaal hoopt ze mensen bewust te maken van de risico’s van tampons. „Ik kan nog steeds niet geloven dat een tampon bijna mijn dood werd. Ik ga ze nooit meer gebruiken: alleen maar maandverband voor mij. Wees alsjeblieft voorzichtig met tampons, het kostte mij bijna mijn leven.”

#internacional |Casi muere de sepsis tras dejarse un tampón puesto durante cinco díasAmy Williams es una joven que…

Posted by Puntorojo on Saturday, October 10, 2020

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.