Anne Kersten
Anne Kersten Opvallend 12 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Vrouw wint lotto en is in een klap multimiljonair

Een vrouw uit de Zuid-Duitse deelstaat Baden-Württemberg is in één klap multimiljonair geworden en heeft ook nog eens een nieuw record gevestigd bij de Duitse Lotto. Met ongeveer 42,5 miljoen euro won ze de hoogste loterijprijs óóit in de 6 uit 49-trekking in Duitsland.

Bij de trekking van afgelopen zaterdag wist ze alle zes de winnende nummers te raden. Ook had ze het supergetal goed. Ze was de énige in Duitsland die de juiste combinatie van nummers had. De kans dat iemand alle nummers wist te raden, was naar verluidt één op 140 miljoen. De geluksgetallen waren 4, 8, 16, 22, 28 en 33, het supergetal was 6, zei de Lotto vandaag in Stuttgart.

42.583.626,40 euro

Met het raden van de juiste getallen heeft de vrouw in een keer 42.583.626,40 euro gewonnen. Het geld wordt de komende dagen overgemaakt. Het vorige record uit de 6 uit 49-trekking van de Lotto stond op 37,7 miljoen euro en ging naar iemand in Noordrijn-Westfalen.

De 6 uit 49-trekking is een nummerloterij, legt Lotto uit op haar website. Deelnemers moeten op een lottoformulier een aantal getallen uitkiezen en winnen een prijs als de getallen deels of geheel overeenkomen met de genummerde ballen die bij de trekking worden getrokken. Doordat de Duitse Lotto een grote afzetmarkt heeft, worden er hoge geldprijzen uitgekeerd. De naam 6 uit 49 verwijst naar het systeem waarbij je 6 getallen kiest uit een serie van 49. Een lot kost 15 euro.

Miljoenen euro’s bij de lotto

Het is overigens niet het hoogste bedrag dat ooit in Duitsland is gewonnen in de loterij. In mei van dit jaar won een lottospeler op internet de Eurojackpot van 90 miljoen euro. De 25-jarige man uit het Duitse Beieren had 16,25 euro ingezet. Het was de hoogste loterijwinst die ooit in Beieren is vergeven.

In Amerika maakte een 53-jarige vrouw het een paar jaar geleden nog bonter. Ze won de grootste individuele geldprijs óóit in de Amerikaanse loterijgeschiedenis. In de nationale Powerball-lotto pakte ze de jackpot van maar liefst 758,7 miljoen dollar. Omgerekend is dat een slordige 642 miljoen euro. De vrouw zegde meteen haar baan op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.