Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Echtpaar vindt fout in lotto en wordt miljonair

Zo makkelijk is het: je ‘hackt’ de lotto en dan zit je gebakken voor het leven. 26 miljoen euro harkte het Amerikaanse echtpaar Selbee binnen, in slechts negen jaar tijd. Hoe dan? Door oprecht een foutje in de lokale lotto te ontdekken.

Dikke miljonairs

Het stel – inmiddels met pensioen – leidt tegenwoordig een bescheiden leventje, waar je absoluut niet op zou maken dat ze dikke miljonairs zijn. De winst van de lotto gaat niet naar een dure auto of bubbelbad, maar is in het verbouwen van hun huis gestoken. En de studies van hun kleinkinderen en achterkleinkinderen zijn ervan betaald.

Klinkt goed, maar hoe hebben ze dat dan voor elkaar gekregen? Laten we voorop stellen dat het op een volledig legale manier gebeurd is. De nu 80-jarige Jerry Selbee ontdekte in 2003 een fout in de logica van het lotto-systeem. Hij was deskundige en kreeg door dat de lokale Winfall-loterij op een bepaalde manier in elkaar zat. Daar had hij welgeteld drie minuten voor nodig, vertelt hij aan het Amerikaanse CBS News.

Echtpaar vindt fout in lotto en wordt miljonair
Het echtpaar Selbee / Screenshot uit 60 minutes tv show

Rolldown

Het ‘ding’ met deze loterij was de zogenoemde ‘Rolldown’. In andere loterijen blijft de jackpot opbouwen tot iemand alle zes de nummers goed heeft. Als de jackpot in de Winfall-loterij de vijf miljoen bereikt en niemand de zes benodigde nummers heeft, start er een rolldown. Dan krijgen de mensen die drie, vier of vijf nummers goed hadden uitbetaald.

Snap je hem nog? Jerry in ieder geval wel. Hij berekende dat hij eigenlijk altijd zou winnen als hij alleen tijdens die rolldown periode meespeelde, en dat is ook precies wat hij deed. Dus kocht hij voor 3.600 dollar aan loterij-loten en won daarmee 6.300 dollar. En dat zette door.

8 miljoen winst

Het duurt niet lang voordat Jerry zijn vrouw erbij betrekt en er een bedrijf bij opricht. Mensen beginnen te investeren, om aandeel te hebben in het succes, tot de lokale loterij stopt.

Gelukkig blijkt er in een nabijgelegen stad een soortgelijke loterij te zijn, waar Jerry zijn systeem gewoon door kan zetten. Na negen jaar hebben de Selbees 26 miljoen dollar bij elkaar, waarvan acht miljoen pure winst is. Daarmee hebben ze hun 6 kinderen, 14 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen kunnen helpen.

Dus, nu weet je wat je te doen staat. Kraak die lotto! En laat ons vooral weten hoe je het voor elkaar hebt gekregen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.