Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 8 okt 2020

Man gebruikt telefoon in busje, wordt opgepakt met 775.000 euro

Het zijn onzekere tijden en naast toiletpapier en tomatenblokjes uit blik hamsteren, is het ook niet onverstandig om wat geld op te potten voor als het even wat minder gaat. Maar grote hoeveelheden contant geld, dat kan weer zorgen voor een verdachte situatie. Daar kwam ook de bestuurder van een bestelbus achter.

Erg slim was de vervoerder van een grote hoeveelheid cash niet. De 27-jarige man uit Hilversum had zijn telefoon tussen zijn benen liggen tijdens het rijden. En je telefoon gebruiken tijdens het rijden, dat mag in Nederland niet. De politie besloot hem van de weg te halen en rook onraad. Het bestelbusje van de man werd nauwkeurig gecontroleerd.

Veel geld, dure spullen en drugs

De man bleek niet alleen zijn telefoon te gebruiken, hij vervoerde daarnaast maar liefst 775.000 euro’s in een verborgen ruimte van het bestelbusje. Die grote vondst vond de politie verdacht, waarna ook het huis van de man werd uitgeplozen. Daar bleek nog eens een ton aan contante euro’s te liggen. De partner van de man was aanwezig in het appartement. Zij had in haar auto nog meer geld, dure horloges en een blok harddrugs liggen.

De kelderbox onder het appartement stond vol met tonnen en dozen, gevuld met poeder. Volgens politiespecialisten zat in de tonnen 650 kilo van een stof die wordt gebruikt om cocaïne te versnijden. In de dozen zat 650 kilo grondstof voor de bereiding van amfetamine. In een bedrijfspand in Loosdrecht vonden agenten spullen voor de verkoop van harddrugs. In het huis van een man uit Soesterberg trof de politie geld en drugs aan.

Twee weken in bewaring

De Hilversummer is aangehouden, net als zijn 26-jarige partner. Ook een 42-jarige man uit Soesterberg werd opgepakt voor de vondsten. De onderzoeksrechter in Utrecht besloot vandaag dat de drie twee weken in bewaring worden gesteld.

Lees ook: Hit Kwis bekroond tot allerslechtste tv-programma

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man gebruikt telefoon in busje, wordt opgepakt met 775.000 euro
Sluiten