Redactie Metro
Redactie Metro Films & series 8 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Jeugdsentiment! Tyra Banks komt met vervolg Coyote Ugly

Goed nieuws voor wie groot is geworden in de jaren nul: dé filmhit uit 2000 krijgt een vervolg! Tyra Banks bevestigt dat ze bezig is met een film of serie gebaseerd op de kaskraker uit het begin van dit decennium.

Voormalig model Banks liet aan zangeres Kelly Clarkson weten dat ze bezig is met de nieuwe film, weet E!. Tijdens The Kelly Clarkson Show zegt Banks: “Ik had letterlijk op dit moment een online vergadering moeten hebben over het terugbrengen van Coyote Ugly.” Het is nog onduidelijk of het over een vervolg of tv-serie gaat, een film met hetzelfde verhaal maar mogelijk in een andere tijd én met andere acteurs.

Bijzondere auditie

Banks zelf was ook te zien in de originele film, ze nam de rol van Zoe op zich. „Toen ik auditie deed voor Coyote Ugly, vroegen ze op welk nummer ik auditie wilde doen”, vertelt Banks. „Ik zei: oké, doe Kiss van Prince maar. Ik stond in een enorme hotelkamer te dansen en mijn haar te schudden voor een hele groep mensen die de casting van de film deden.”

„Ik heb het hele nummer gedanst”, zegt ze. „Na het liedje was ik buiten adem en begon de groep mensen te lachen. Ze zeiden: sorry, we stonden zo van je te genieten dat we de muziek aan hebben laten staan.”

De bar Coyote Ugly

Het verhaal gaat over Violet, een aspirerend singer-songwriter die naar New York verhuist om haar droom waar te maken. Daar staat haar de ene tegenslag na de andere te wachten. Tot ze een baan aangeboden krijgt in de nachtclub Coyote Ugly, waar het timide meisje opbloeit tot een stoere, zelfstandige vrouw. Natuurlijk is er ook nog plek voor een zoetsappige verhaallijn waarin Violet de knappe Kevin O’Donnell tegenkomt.

De film bracht ons de monsterhit Can’t Fight the Moonlight van LeAnn Rimes, die daarnaast ook de nummers . Ook qua mode is de film het toonbeeld van de eerste helft van 2000. Truitjes die net een stukje van de buik laten zien, extravagante broekriemen en héél veel glimmende lipgloss zijn niet aan te slepen. Of dat ook op reprise gaat, is nog onduidelijk.

Lees ook: Netflix aangeklaagd vanwege ‘onzedelijke film’ Cuties

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jeugdsentiment! Tyra Banks komt met vervolg Coyote Ugly
Sluiten