Metro
Metro Opvallend 19 sep 2020 / 11:17 uur

Video van huilende hond die hete chili eet, is verontrustende social media trend

Verontrustende video’s circuleren rond op social media. Hierop zijn huisdieren te zien die gedwongen worden bepaald voedsel te eten. In een van de video’s lijkt een hond te huilen omdat deze een hete kom chili moet eten.

De video’s zijn afkomstig uit China. De Chinese regering legde eerder een verbod op aan de zogenoemde ‘binge-eating challenges’. Waarbij mensen grote hoeveelheden voedsel eten voor de camera en deze delen op social media. Die trend staat ook bekend als ‘mukbang’ wat staat voor ‘eet uitzending’.

Dwang tot eten

In de zorgwekkende video is een Duitse herder hoorbaar in paniek terwijl het een kom met hete chili eet. Bij de video schrijft de eigenaar van het dier. „Hij geniet er erg van”. In een andere video dwingt de eigenaar zijn hond om een zak snoep leeg te eten.

En zo zijn er meer van dit soort wrede video’s een trend op social media. Waaronder een huisdier eigenaar die snoep in de keel van een husky duwt en twee honden die 38 soorten snacks moeten eten. Al dit soort praktijken worden gezien als ‘voedsel challenge’.

Verbod

Het bizarre fenomeen ontstond in Zuid-Korea waarbij influencers grote hoeveelheden voedsel voor de camera aten. De Chinese regering stak een stokje voor de online trend en daarvoor bedacht president Xi Jinping de ‘Clean Plate’-Campagne om voedselverspilling te verminderen.

Veel social media gebruikers willen dat de dierenvideo’s verboden worden omdat ze gruwelijke taferelen bevatten.

De video kan als schokkend beschouwd worden. Mocht je deze willen bekijken, klik dan hier. 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video van huilende hond die hete chili eet, is verontrustende social media trend
Sluiten