Metro
Metro Opvallend 19 sep 2020 / 10:27 uur

Australische vlucht zonder vakantiebestemming in tien minuten uitverkocht

Een rondje vliegen zonder een vakantiebestemming te bereiken? De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas biedt een rondvlucht van zeven uur aan boven het continent. En wat denk je? De tickets waren in tien minuten uitverkocht.

De vlucht die begint en eindigt in Sydney is bedoeld voor mensen die niet kunnen vliegen door het coronavirus. Op 10 oktober vertrekt een Dreamliner, een vliegtuig dat normaal voor intercontinentale vluchten wordt gebruikt, voor een trip langs Australische bezienswaardigheden. 150 passagiers vliegen tijdens hun reis langs het Great Barrier Reef, de rots Uluru en de haven van Sydney. Qantas noemt de vlucht een goede manier op inspiratie op te doen voor een latere binnenlandse vakantie.

Reisbeperkingen

Het vliegtuig landt niet op een vakantiebestemming, dus de reizigers omzeilen de strikte coronaregels van Australië. Momenten zijn daar de grenzen gesloten en gelden binnenlandse reisbeperkingen.

Aan boord van de vlucht worden passagiers gevraagd om maskers te dragen. Mogelijk komt daar nog een gezondheidsverklaring bij. Verder krijgen de reizigers een Qantas-pyjama, een lunch van een chefkok en een speciaal certificaat. De prijs van een ticket begon bij 500 euro, een stoel in business class kostte 2.300 euro.

Inkomsten

Voor Qantas is de rondvlucht een innovatieve manier om inkomsten te genereren nu veel vliegtuigen noodgedwongen aan de grond staan. De luchtvaartmaatschappij moet 6.000 banen schrappen om kosten te besparen en overweegt zijn hoofdkantoor te verplaatsen nu dat moet inkrimpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Australische vlucht zonder vakantiebestemming in tien minuten uitverkocht
Sluiten