Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 19 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Ontvoerde en gegijzelde man in Amsterdam bevrijd door politie

Een man is zaterdagmiddag in Amsterdam-West ontvoerd en gegijzeld. De politie heeft de man weten te bevrijden. Zes verdachten zijn aangehouden, meldt de politie.

Agenten kregen in de nacht van zaterdag twee auto’s in het vizier. Een van die auto’s werd klemgereden door een arrestatieteam op de Marnixstraat. Hierbij werd het slachtoffer bevrijd en drie van de verdachten werden aangehouden. De tweede auto werd ter hoogte van het politiebureau Lijnbaansgracht klemgereden. Hier werden nog eens drie verdachten aangehouden.

Het slachtoffer hoefde zich volgens de politie niet onder medische behandeling te stellen. De zes verdachten zitten nog vast. Naar het motief en de betrokkenheid van de zes wordt nog onderzoek gedaan.

Incident in Brabant

In verband met de ontvoering was er zaterdag ook een incident in Brabant. De politie kan daar verder nog niks over vertellen, aangezien de zes verdachten in beperkingen zitten. Dat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. De politie is hierbij terughoudend in de woordvoering.

In de Marnixstraat kwam overigens een omstander zich met de kwestie bemoeien. Volgens de politie had die geen idee wat er aan de hand was. „Het werd hem snel duidelijk dat hij iets deed wat zeer ongewenst was”, aldus de politie.

Lees ook: Wiebes: begrip voor onrust door aardbevingen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.