Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 15 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Paspoppen moeten restaurantgasten helpen met social distancing

Langzamerhand kan de wereld weer een beetje open, mits we ons goed aan social distancing houden. Dat betekent veel aanpassingen, onder andere in de horeca.

Waar we in Nederland druk zijn met het uitmeten van terrassen, reserveringssystemen en de opties van een plasketting onderzoeken door de versoepelingen van de coronamaatregelen, maakt een restaurant in Amerikaanse staat Virginia zich heel ergens anders druk om. Wanneer je maar een bepaald aantal mensen in je zaak mag hebben, oogt het al snel leeg en daardoor ook een stuk ongezelliger.

Social distancing bij diner

Door social distancing wordt uit eten gaan ongemakkelijk, zo redeneert de eigenaar van The Inn in Little Washington. Gelukkig blijven mensen creatief en bedacht de eigenaar een manier om de zaak toch vol te laten ogen. Hij heeft allemaal paspoppen, chique aangekleed in jaren 40-stijl aan tafels gezet. Zo kunnen mensen aan social distancing doen zonder dat het restaurant direct leeg lijkt en je weet als gast direct waar je wel en niet kunt gaan zitten.

In een verklaring legt chefkok Patrick O’Connell uit waar het idee vandaan komt. „We moesten het probleem van social distancing oplossen en het aantal gasten dat we kunnen ontvangen halveren. De oplossing lijkt duidelijk: vul de zaak met goed geklede mannequins.” De zaak met drie Michelin-sterren hoopt het zo gezellig te houden. „Het zorgt voor genoeg ruimte tussen de échte gasten, levert een glimlach op en natuurlijk grappige foto’s.”

Dineren tussen de paspoppen

Overigens dineer je nog niet tussen de paspoppen, pas op 29 mei mag het restaurant ook binnen serveren. Sinds vrijdag mogen alleen de terrassen open. Daarmee zijn ook in Virginia de maatregelen versoepeld. Toch denkt O’Connell dat het hoog tijd is dat we weer mensen zien. „We smachten om andere mensen te kunnen ontmoeten. Ze hoeven niet per se echt te zijn.”

De reacties op sociale media zijn wisselend. Veel mensen vragen zich af wat ongemakkelijker is: dineren in een halfvol restaurant of dineren tussen de paspoppen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.