Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Opvallend 18 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Museuminbreker in Sydney maakt selfies met dino-schedel

Een 25-jarige Duitse man is zondagavond gearresteerd, omdat hij vorige week inbrak in het Australische museum in Sydney. Op beveiligingsbeelden is te zien dat de man tijdens zijn ‘rondtoer’ meerdere selfies maakt met onder andere een dino-schedel.

Hij maakt er een echt uitje van, zo blijkt uit de beelden die de politie vrij heeft gegeven. Hij snorde nog even snel een cowboyhoed van een van de medewerkers op uit de garderobe en ‘bezocht’ meerdere museumzalen, waar hij rustig rondwandelt.

Bek van een dino

Ook legde de 25-jarige Duister zichzelf bij verschillende exposities vast op beeld. Zo steekt hij onder andere zijn hoofd in een wijd opengesperde bek van een dinosaurus om er vervolgens een selfie van te maken. Pas aan het einde van zijn ‘toer’ stal hij een voorwerp uit het museum. Wat de man heeft gestolen is niet bekend gemaakt.

Lees ook: Werk van Vincent van Gogh gestolen uit museum Singer Laren

De politie laat weten aan 7News dat ze de zaak zeer serieus nemen. Vermoedelijk wist de man via een raam naar binnen te komen. „We hebben geluk gehad dat de man geen historische stukken heeft beschadigd met zijn aanwezigheid in het museum”, aldus de politie in Sydney.

Oudste natuurhistorische museum

Het Australische Museum is het oudste museum van het land. Het werd meer dan 190 jaar geleden opgericht en wordt beschouwd als het oudste natuurhistorische museum ter wereld. Vanwege renovatiewerkzaamheden is het museum momenteel tot augustus gesloten voor bezoekers.

De politie gaf de beelden zondag vrij. Nog dezelfde dag kon de man worden opgepakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Museuminbreker in Sydney maakt selfies met dino-schedel
Sluiten