Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Lubach roept kijkers op Facebook te verwijderen

In de laatste aflevering van dit seizoen van Zondag met Lubach heeft presentator Arjen Lubach weer eens een ludieke actie uitgehaald. Hij roept zijn kijkers op hun Facebookprofielen massaal te verwijderen. Daarvoor heeft hij zelfs een speciaal Facebook-evenement voor op gezet.

‘Grootste spionageproject ooit’

Lubach vertelt in de aflevering van afgelopen zondag uit dat Facebook de laatste tijd zwaar onder vuur ligt, vanwege datalekken en verdachte samenwerkingen. Volgens de presentator is Facebook zelfs „het grootste spionageproject in de geschiedenis van mensheid.”

Hij vraagt zich af hoe het zo ver heeft kunnen komen: „Facebook heeft ons in een digitale wurggreep." En dus moeten we er vanaf, vindt hij. Lubach organiseert niet alleen het Facebook-evenement, hoe ironisch, om Facebook te verwijderen. Hij belooft ook zijn twee eigen pagina’s, Zondag met Lubach en Arjen Lubach, te verwijderen. „Laten we er een feestje van maken!"

Veel aanwezigen

En of het een feestje is. Binnen een uur na het eind van de aflevering had het evenement al bijna vijfduizend aanwezigen en bijna negenduizend geïnteresseerden.

Heb je de aflevering of het fragment gemist? Check het fragment dan hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.