Nieuwssnack

Likeability of 5

Lees de Metro van 14 maart nu al online

De Metro van morgen een dag eerder al online te lezen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

13 MAA 2018

De krant van morgen (woensdag 14 maart) staat vanaf nu online. Daarin staat een hoofdverhaal met de hoofdvraag: Wat drijft iemand om anderen te begluren? Verder is een interview met actrice Elise van ’t Laar en keken we een dagje bij het Feyenoord-vak Community Coach aan de Hogeschool Rotterdam.

De column van Constance van Amstel staat in het teken van geld en dan met name de salariskloof, die al zeer vroeg op ons pad blijkt te komen. „Jongens krijgen meer zakgeld dan meisjes. Ja, echt. Meisjes tussen de 10 en 12 jaar krijgen gemiddeld 12,16 euro per maand en jongens 14,97."

De volledige krant is nu al hier te vinden.


love
user_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Apple wil emoji's voor mensen met een beperking

Afbeelding ter illustratie: Unsplash.

Foto van 'metronieuws'

1 UUR

Als het aan Apple ligt, zijn er binnenkort ook emoji's van onder andere mensen in een (elektrische)rolstoel, van een oor met een gehoorapparaat en van een blindengeleidehond.

Het bedrijf diende vrijdag een voorstel in bij Emojipedia voor dertien nieuwe emoticons. De plaatjes zijn te zien op Emojipedia.

Betere representatie

Bij de aanvraag voor de opname van de nieuwe emoji's bepleit Apple dat de symbolen mensen met een beperking beter representeren. ,,Er zijn al veel opties voor emoji's, maar die vertegenwoordigen misschien niet de ervaringen van mensen met een beperking", aldus het bedrijf.

Een deel van de voorgestelde nieuwe emoji. Foto: Apple/Emojipedia

Daarbij meldde de electronicagigant dat het nog niet de bedoeling is om een uitgebreide lijst te maken van alle mogelijke beperkingen, maar dat het voorstel een startpunt is.

Of de emoji's daadwerkelijk binnenkort te versturen zijn, is nog niet bekend. De plaatjes moeten nog worden goedgekeurd door Unicode. Dan kunnen ze op een lijst komen voor Emoji 12.0, die in het begin van 2019 beschikbaar zal zijn.

Voor wie de gangbare emoji's zat is, is het nog maar even wachten. In de tweede helft van 2018 komen er 157 nieuwe beschikbaar, waaronder een kangoeroe, mensen met rood haar en voeten.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

22

Edwin Evers Band verrast dj bij RTL Late Night

Edwin Evers won eerder deze maand de Gouden Harp voor zijn verdiensten/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

2 UUR

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van zaterdag 24 maart.

Edwin Evers verrast

Edwin Evers kondigde vrijdag aan na 21 jaar te stoppen met zijn ochtendshow Evers Staat Op op Radio 538. De populaire dj zat vrijdag bij RTL Late Night en werd daar verrast door een optreden van zijn eigen band.

Ken Je Mij?

Nog meer muziek. De laatste blind audition van The Voice was er een om je vingers bij af te likken. De pas tienjarige Yosina zong Ken Je Mij van Trijntje Oosterhuis en deed dat bijzonder indrukwekkend.

Overlijdensdag Johan Cruijff

Precies twee jaar geleden overleed Johan Cruijff. De Ajacied is echter allesbehalve vergeten. Op het Twitter-account van Nummer 14 werd zaterdagochtend dit fraaie filmpje geplaatst.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

47

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Juf Ank heeft nu zelf ook hoofdluis. / ANP

Juf Ank heeft nu zelf ook hoofdluis

Ilse Warringa. / ANP

Foto van 'Sarah Sitanala'

GISTEREN

Actrice Ilse Warringa, juf Ank uit de hitserie De Luizenmoeder, maakte vrijdagochtend bekend zelf ook last te hebben van de gemene, jeuk veroorzakende beestjes.

Krabben

Warringa was te gast bij het programma Klaar Wakker van RTV Oost, waar ze het weerbericht presenteerde. De actrice deed echter meer dan dat, en vertelde presentator Jan Willem Kobes last te hebben van hoofdluis.

„Ik zat gisteravond enorm te krabben en mijn dochter zat ook te krabben. Ik dacht: het zal toch niet? Dus ik met die luizenkam en ja hoor: luizen. Ik moet dus weer in de prioderm.”

Heel normaal

Het bovengenoemde middel dat de actrice noemt in de uitzending is een veelgebruikt middel ter bestrijding van de ellendige beestjes. Volgens het AD heeft het management van de actrice laten weten dat Warringa verder niet in wil gaan op vragen over haar hoofdluis.

„Ze vindt het de normaalste zaak van de wereld en dat is het ook. Hooguit is het natuurlijk erg grappig en toevallig dat een hoofdrolspeler uit De Luizenmoeder nu zelf ook luizen heeft.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

200+

150 grienden aangespoeld op Australisch strand

Camera video150 grienden aangespoeld op Australisch strand

Velen van hen zijn ondertussen dood. Foto: Videostill.

Foto van 'Hester Ramaker'

GISTEREN

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van vrijdag.

Aangespoeld

Op een strand in het Australische Hamelin Bay zijn vrijdag honderdvijftig grienden aangespoeld. Velen van hen zijn doodgegaan.

Frozen

De Disneyfilm Frozen is mateloos populair. Bijna iedereen kan keihard meezingen met het liedje 'Let it go'. Vanaf nu mag je dat doen in een theater op Broadway in New York. Want daar is de musical Frozen nu te zien, en het wordt goed ontvangen!

Heetgebakerd

Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur maakte een video van zijn rit, zette dat op Facebook en haalde daarmee behoorlijk wat commentaar op de hals. De nogal heetgebakerde chauffeur scheldt alle weggebruikers uit die zijn pad kruisen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

77

Likeability of 5

Camera videoHoe de Asus ZenBook de flexwerklaptop werd

In samenwerking met Asus

21 MAA 2018

Een mooi ogende notebook die - zonder snoertje - de hele werkdag meegaat. Dat is in een paar woorden de Asus ZenBook, de laptop die je op menig flexwerkplek ongetwijfeld opengeklapt op tafel hebt gezien.

Metro is samen met Asus (zie onderaan) via een columnwedstrijd op zoek naar mooie verhalen over goede flexwerkplekken. Hoe zit dat toch, dat dit apparaat uit zoveel werktassen tevoorschijn wordt getoverd?

Asus is van oudsher een tech-company en in 1989 ooit begonnen met moederborden en grafische kaarten. „Dat is ons hart en de reden waarom gamers en super-techy mensen ons kennen en van ons houden”, vertelt Farley Cicilia van Asus. „We staan voor innovatie en design. Dat is handig voor als je bijvoorbeeld zelf je pc wilt bouwen. Ja, we zijn een powerhouse voor componenten en hardware.”

Nu voor iedereen

Langzamerhand begon Asus ook pc’s en laptops te bouwen. Niet alleen voor ‘die gamers en supertechy mensen’, maar voor iedereen. En zo was daar in 2011 het - zo bleek later - bedrijfspareltje voor de gewone man, de Asus Zenbook. Met name de huidige ‘UX430’ is uitgegroeid tot een populair apparaat. Kenmerkend zijn het grotere scherm (door dunne randen) en het draaggemak.

Cicilia: „Onze ZenBookserie is het neusje van de zalm geworden, onze trots. De ZenBook is een superelegante premium laptop van uitstekende materialen. Het design van de ZenBook is de afgelopen drie jaar heel belangrijk geworden. We hebben ons als Asus afgevraagd hoe de ZenBook mee kon met de tijd. Dat resulteerde erin dat je tegenwoordig met de Zenbook gezien wilt worden.”

Wow-factor

Dat blijkt. Loop een koffietentje in en je ontdekt wel iemand die zit te flexwerken met een ZenBook. „Als je je laptoptas opent zorgt dat bijna voor de wow-factor”, zegt Cicilia met een grote lach. Dan een beetje relativerend: „Het is gewoon echt een mooi en onderscheidende notebook.”

Opvallend design of niet, je moet er natuurlijk vooral goed mee kunnen werken. Cicilia: „Uiteraard, maar wees gerust. De Zenbook heeft genoeg paardenkracht om ook grote, zware programma’s te kunnen draaien. Mensen uit de grafische wereld en ook personen die moeten editen, kunnen er prima mee overweg.”

Dat je zoveel ZenBooks op openbare plekken ziet, komt omdat het bepaald geen log en zwaar apparaat is. Integendeel, de laptop weegt maar 1,25 kilo. Hij is reisvriendelijk, sommige ZenBooks passen zelfs in een vrouwenhandtas. En voor de sloddervossen onder ons, die stelselmatig hun oplader vergeten: de ZenBook heeft een optimale batterij, waardoor hij een uurtje of negen à tien meegaat. De melding die je vreest, ‘nog 10 procent’, blijft lekker lang uit. Superhandig voor de flexwerker dus. En, niet geheel onbelangrijk, voor 700 tot 800 euro heb je een ZenBook in huis.

Schrijven en stemmen

De ervaringen van die flexwerker, daar zijn Asus en Metro zoals gezegd naar op zoek. Wie graag in een café of op een rustig plekje in een bibliotheek werkt en daar een goed verhaal bij heeft: schrijf gerust een column van 400 woorden en stuur deze in naar lezerscolumn@metronieuws.nl. Wat het mooiste verhaal oplevert? Een plek in de papieren Metro en, uiteraard, een Asus Zenbook.

Schrijf je geen column, maar wil je wel meebepalen wie de winnaar wordt? Je stem uitbrengen - door middel van een emoji - kan hier. Wel een beetje naar beneden scrollen, dan vind je de 'lezerscolumns flexwerkplek'.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


love
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

300+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Lees de Metro van 21 maart nu al online. / ANP

Lees Metro van 23 maart nu al online

De Metro van morgen een dag eerder al online te lezen. / ANP

Foto van 'metronieuws'

22 MAA 2018

De krant van morgen (vrijdag 23 maart) staat vanaf nu online. Daarin - onder andere - een verhaal over Facebook, en de manier waarop het medium met gegevens van gebruikers omspringt. Verder een stuk over vijf Metrojongeren die de gemeenteraad hebben gehaald.

Ook kun je genieten van het reisverhaal van Metro's Iris die afreisde naar het Servische Belgrado, en gaat het Formule 1 seizoen weer van start. 'Max mania' kan dus weer losbarsten.

De volledige krant is nu al hier te vinden.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100

EU-leiders eisen privacybescherming van Facebook. / AFP

EU-leiders eisen privacybescherming van Facebook

Facebookbaas Mark Zuckerberg. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

22 MAA 2018

In Brussel hebben regeringsleiders van EU-landen de eis van online privacy op tafel gelegd. Sociale netwerken als Facebook, moeten volgens de regeringsleiders garanderen dat de persoonlijke gegevens van burgers en hun privacy volledig worden beschermd.

Zonder toestemming

De leiders zijn bezorgd over de onthullingen over het databedrijf Cambridge Analytica dat zonder toestemming persoonlijke gegevens van miljoenen Facebookgebruikers zou hebben gebruikt om er kiezersprofielen in de VS mee te maken. Daarmee is geprobeerd het stemgedrag van mensen te beïnvloeden.

De leiders nemen de zaak heel serieus op, zei EU-president Donald Tusk. „Europese en nationale wetgeving moet worden gerespecteerd en gehandhaafd.''

Schandaal

Facebookbaas Mark Zuckerberg heeft erkend dat zijn bedrijf fouten heeft gemaakt en heeft spijt betuigd. Het Europees Parlement gaat ervan uit dat hij opheldering komt geven. Voorzitter Antonio Tajani heeft hem daarvoor uitgenodigd.

Naar het schandaal lopen onderzoeken in onder meer de VS en Groot-Brittannië. De EU-leiders komen terug op de kwestie tijdens een top in mei in Bulgarije.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

58