Kasper Hermans
Kasper Hermans Binnenland 13 mrt 2018

VVD-lijsttrekker met ontbloot bovenlijf op paard

Nog iets meer dan een week tot de gemeenteraadsverkiezingen en dus schieten de laatste promofilmpjes als paddenstoelen uit de grond. Het is een onbegonnen taak om ze allemaal onder de loep te nemen, maar die van VVD Rotterdam is wel heel apart.

Baudet-pose

Hij oogt nog redelijk normaal, als we lijsttrekker Vincent Karremans voor het eerst zien. Maar al snel wordt duidelijk dat hij qua houding de inmiddels beroemde foto van Thierry Baudet op zijn piano imiteert.

Karremans vraagt zich daarbij af wie er beter in staat is om Rotterdam te leiden. Hij de ondernemer of „pedante politici die vooral bezig zijn met hun eigen schijn."

Te paard

Tot zover het de spot drijven met Baudet. Als de reclame afgelopen lijkt, komt de echte klapper pas. De lijsttrekker is dan namelijk op een paard op de Coolsingel te zien, terwijl hij zijn shirt om zijn nek heeft gebonden.

„My name is Vincent Karremans and I approve this message", daarna volgt er een korte pauze. „And by the way, I am on a horse."

Geen Poetin-verwijzing

Het zou heel goed een verwijzing kunnen zijn naar Vladimir Poetin, maar Karremans benadrukt dat het niet gaat om de Russische president. Dat denken meer mensen, maar het is een knipoog naar de Old Spice-reclame”, zegt hij tegenover Het Algemeen Dagblad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
VVD-lijsttrekker met ontbloot bovenlijf op paard
Sluiten