Metro
Metro Good vibes 10 jan 2021 / 09:41 uur

IC-verpleegkundige regelt babyshower voor zwangere vrouw die coronavirus overleeft

Een Amerikaanse IC-verpleegkundige heeft iets wel heel bijzonders gedaan voor een zwangere vrouw die met corona in het ziekenhuis belandde. De verpleegkundige beloofde de vrouw een grote babyshower voor haar te regelen als zij en haar kindje het zouden halen. Toen moeder en dochter aan de beterende hand waren, maakte de verpleegkundige haar belofte waar, zo meldt CBS News.

IC-verpleegkundige Caitlyn Obrock stelt dat het afgelopen jaar in een waas voorbij is gegaan. Naar eigen zeggen heeft ze honderden coronapatiënten behandeld in het Amerikaanse ziekenhuis waar ze werkt. Toch is er in ieder geval één patiënt die haar altijd bij zal blijven.

Zes maanden zwanger met corona

„Van het begin af aan is Monique al speciaal voor me”, stelt Obrock. Monique Jones (28 jaar) belandde in het ziekenhuis met corona toen ze zes maanden zwanger was. „De baby was haar grootste prioriteit. Ze had alles voor de baby over”, vertelt Obrock.

ON THE ROAD: For ICU nurse Caitlyn Obrock, the last year has been a blur. She’s treated hundreds of COVID patients, but…

Posted by On the Road with Steve Hartman on Friday, January 8, 2021

Jones werd doodziek en moest uiteindelijk geïntubeerd worden. Obrock bleef ook toen uren tegen haar praten en voor haar bidden. De doktoren besloten dat de enige manier om moeder en baby mogelijk te kunnen redden een keizersnede was.

De situatie was erg stressvol en Obrock maakte één belofte aan Jones. „Ik zei als Monique het haalt, gaan we de grootste babyshower ooit regelen.” En zo geschiedde, want de keizersnede verliep succesvol en dochtertje Zamyrah werd geboren.

Een foto van de babyshower met Monique Jones
Een foto van Monique Jones bij de babyshower. Foto: HANDOUT / CAITLYN OBROCK

Peetmoeder

Obrock haalde geld op bij vrienden en familie van Jones en regelde een grote babyshower. „Ik begon met huilen toen ik alles zag. Ik kon me niet voorstellen dat ze dat allemaal voor mij geregeld had”, vertelt Jones over de babyshower.

Hoewel Jones en haar dochtertje het ziekenhuis inmiddels verlaten hebben, spreken Obrock en Jones elkaar nog regelmatig. De IC-verpleegkundige is peetmoeder van dochtertje Zamyrah. „Niemand heeft me ooit het gevoel gegeven dat ik zo bijzonder ben. Ik had echt iemand als haar nodig.”

Lees ook: OMT-lid: langere lockdown nodig vanwege langzame daling cijfers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IC-verpleegkundige regelt babyshower voor zwangere vrouw die coronavirus overleeft
Sluiten