Iris Hermans
Iris Hermans Good vibes 19 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Die Hard-fans genieten weer even hard van Bruce Willis, in een accureclame

#DieHardisBack ging gisteren door Twitterland. Want was dat Bruce Willis weer als John McClane? En het was nog niet eens kerstmis, wanneer alle Die Hards altijd weer op televisie worden herhaald! Of was het soms een teaser voor een nieuwe film?

https://twitter.com/PubOperator/status/1317927853795823616

Fans van de Die Hard-films kregen dit weekend even hoop, toen Rumer Willis beelden deelde van haar pa Bruce in zijn iconische rol als John McClane. „I love John McClane”, schreef ze. Maar haar vader bleek in de huid van zijn alter ego te zijn gekropen voor… een reclame voor auto-accu’s, met de naam Die Hard. „Deze reclame redt 2020″, reageert een fan.

Nieuwe accu voor Bruce

Veel Die Hard-liefhebbers genoten heel hard toen de twee minuten durende commercial niet veel later uitkwam. Die is namelijk helemaal gemaakt in stijl van de films, alleen zit McClane nu niet achter criminelen aan, maar is hij op zoek naar een nieuwe accu. Daarbij kruipt hij onder meer door een luchtkoker en springt hij door een glazen ruit, een duidelijke knipoog naar de filmreeks. „As one story ends, a new one begins.” klinkt het in de reclame, waarna volop wordt gespeculeerd of toch die zesde misschien in de maak is. Maar dat is vooralsnog niet het geval. „Dit was briljant!”, verzucht een hoopvolle Die Hard-fan. „Hopelijk wakkert het vlammetje toch weer aan voor een nieuwe film!”

Ook Argyle, zijn chauffeur uit de films speelt een rol. „Yippee ki yay”, zegt hij op het eind, waarna McClane antwoordt: „Hey, that’s my line!

Lees ook: Zoveel fooi gaf Bruce Willis ooit aan een serveerster

#DieHardisBack

„Jammer dat het maar een twee minuten durende reclame is met Bruce Willis”, schrijft een fan, die overigens wel Die Hard-kritisch is, want „het is nog altijd beter dan die hele Die Hard 5 film.” En iemand anders vindt het zelfs beter dan Die Hard 2.

Die Hard

Willis maakte tussen 1988 en 2013 vijf Die Hard-films, die samen wereldwijd zo’n 1,4 miljard dollar (1,2 miljard euro) in het laatje brachten. Een geplande zesde film werd in 2019 afgeblazen. Wel gaan er al langer geruchten dat Disney overweegt een televisieserie te maken over John McClane, waarschijnlijk in de vorm van een prequel over zijn jongere jaren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.