Metro en ANP
Metro en ANP Sport 19 okt 2020

Uitgelekte kalender Formule 1: Zandvoort op 2 mei en ander beginpunt

De terugkeer van de Formule 1, die dit jaar de zeventigste verjaardag viert, naar circuit Zandvoort staat voor volgend jaar geagendeerd op zondag 2 mei. De Dutch Grand Prix, die dit jaar niet kon doorgaan vanwege de coronapandemie, is de vijfde race in het kampioenschap en de eerste op Europese bodem. Dat meldt de Spaanse website Soymotor.com, die een uitgelekte voorlopige kalender publiceerde.

Opvallend

Opvallend op die kalender is dat het seizoen niet traditioneel begint in Australië, maar op 14 maart in Bahrein. De Grote Prijs van Australië in Melbourne is verplaatst naar oktober en de achttiende race op de kalender, die in totaal 22 races telt. Nieuw zijn ook de Grote Prijs van Vietnam op 28 maart en de Grote Prijs van Saudi-Arabië op 28 november.

 

Alle continenten Formule 1

De Formule 1 heeft voor 2021 een kalender voor ogen die lijkt op de jaren voor de coronapandemie en dus weer alle continenten aandoet. Dit ‘coronajaar’ heeft de koningsklasse een ingekort programma kunnen samenstellen met races voornamelijk in Europa. Veel van de circuits die zijn toegevoegd aan het kampioenschap van dit jaar, zoals Portimão (Portugal), Mugello en Imola (Italië), Istanbul Park (Turkije) en de Nürburgring (Duitsland), ontbreken op de voorlopige kalender van volgend jaar.

Lees ook: Die Hard-fans genieten weer even hard van Bruce Willis, in een accureclame

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Uitgelekte kalender Formule 1: Zandvoort op 2 mei en ander beginpunt
Sluiten