Metro
Metro Good vibes 24 sep 2020 / 17:09 uur

Tacotruck gered na tweet dochter van eigenaar

De eigenaar van een tacotruck in Houston, Texas is zijn dochter eeuwig dankbaar. Dankzij een tweet hoeft hij zijn zaak niet op te doeken, maar staan er de laatste dagen duizenden klanten voor hem in de rij.

Het coronavirus raakt niet alleen reguliere horeca, ook foodtrucks kunnen lang niet altijd rondkomen. Elias Aviles moest het doen met een luttele zes dollar per dag, meer kreeg hij niet verkocht. Na een emotionele tweet van dochter Giselle, zijn de rijen eindeloos en harkt Elias nu 8000 dollar per week binnen.

De tweet van Giselle

Tacotruck gered

De tweet waarin Giselle haar zorgen uit, gaat viral en heeft op het moment meer dan 10.000 retweets. Met resultaat: al snel stonden er talloze mensen te wachten tot vader Elias de tent open zou gooien en taco’s verkocht. Op de drukste momenten staan er meer dan honderd hongerige monden die gevoed moeten worden voor de truck.

In twee weken is daarmee de zaak van Elias gered, zo lijkt het. Waar hij een kleine veertien dagen geleden zijn Taquiera Al Torito in Atascocita bijna zou moeten sluiten, gaan de zaken nu beter dan ooit. Het gaat zelfs zo goed, dat Eliasop zoek is naar personeel.

Eindeloze rijen

„Door covid kelderden de verkopen van mijn vader. Hij heeft flink geleden onder de crisis. Op zaterdag kwam hij thuis van werk en vertelde hij dat hij zes dollar had verdiend. Dat betekent dat hij drie of vier taco’s had verkocht”, zegt Giselle tegen Metro UK.

Elias speelt met de gedachte de zaak te sluiten. „Ik dacht, als ik nou een oproepje op social media doe om hem te helpen. Het was echt niet leuk mijn vader verdrietig te zijn en ik wilde iets doen.” Dat mensen van heinden en verre lunch en diner zouden komen halen, dát had Giselle niet verwacht. „Het was zo druk dat hij niet meer genoeg ingrediënten had voor zijn taco’s en de tent moest sluiten.”

Lees ook: Student zamelt geld in voor borstverkleining: ‘Ik heb cup 34J!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tacotruck gered na tweet dochter van eigenaar
Sluiten