Metro
Metro Opvallend 24 sep 2020 / 16:08 uur

Elitaire studenten doen wedstrijd wie armste meisje kan scoren

Als student hoort een gebbetje op z’n tijd erbij. Soms gaat een grapje of weddenschap te ver en moeten de betrokken studenten op de blaren zitten. Een student aan de Durham Universiteit moet flink op de blaren zitten, maar niet meer in de collegebanken.

De jongeman is namelijk niet meer welkom op de school nadat hij een wel heel opvallende weddenschap geïnitieerd zou hebben. Hij zou met een aantal eerstejaars een wedstrijdje hebben uitgeschreven wie het armste meisje van de school zou kunnen scoren.

Studenten doen wedstrijd

In tijden van social media is het alleen wel verstandig om dit soort plannetjes offline te smeden. Screenshots van een groep op een onbekend sociaal medium, Durham Boys Making All The Noise genaamd, zorgden namelijk dat de jonkheren door de mand zijn gevallen, schrijft studentennieuwssite The Tab. “Heb ik jullie al verteld van de chique kerels die een wedstrijdje doen wie het armste meisje kan f*****?”, schrijft iemand.

Het is niet het enige opvallende bericht in de groep. Zo schrijft iemand bijvoorbeeld dat George Floyd, de man die dit jaar door politiegeweld om het leven kwam, “dit aan had kunnen zien komen”.

Onaanvaardbaar gedrag

Na het uitlekken van de screenshots van dit niet zo coronaproof wedstrijdje, besloot de universiteit onderzoek te doen. Daarin trok de school op met een advocaat en een voormalig politieagent. Eén van de studenten is na het onderzoek van school gestuurd. Tijdens het onderzoek kwam ook aan het licht dat sommige studenten onder valse namen tickets verkopen voor evenementen die niet bestaan.

De universiteit laat weten het gedrag van de rijkeluiskinderen te veroordelen. “Het is onaanvaardbaar en is in strijd met de waarden en gedragsregels die we als universiteit hoog in het vaandel hebben staan.” Twee andere studenten die in het onderzoek naar boven kwamen, zijn niet schuldig bevonden aan het schenden van de regels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elitaire studenten doen wedstrijd wie armste meisje kan scoren
Sluiten