Metro
Metro Good vibes 11 aug 2020 / 12:02 uur

In oktober eindelijk kraamvisite voor kleine panda in Ouwehands

Hoera, beschuit met muisjes! We wisten in mei al dat er een panda in Ouwehands Dierenpark was geboren, nu hebben de verzorgers van de kleine ook eindelijk laten weten wanneer we op kraamvisite mogen komen.

De grote dag om het pandajong te bewonderen in Rhenen, is naar verwachting ergens in oktober. Tot die tijd blijft de beer in het kraamhok om te groeien en te leren lopen, aldus de dierentuin. De jonge panda krijgt vrijdag een genderneutrale naam, want ook de verzorgers weten nog niet of er een mannetje of een vrouwtje is geboren.

Na honderd dagen een naam

Volgens de Chinese traditie moet de beer na honderd dagen een naam krijgen. Ouwehands koos samen met de Chinese ambassade en de China Wildlife Conservation Association vijf namen uit. Ruim 22.000 mensen uit de hele wereld hebben volgens de dierentuin in de afgelopen weken op een naam gestemd. In drie namen komt het Chinese woord He voor, wat staat voor Helan, het Chinese woord voor Nederland. Een andere naam, Fan Xing, verwijst naar Van Gogh, in China de bekendste Nederlandse schilder.

De jonge panda in Ouwehands is in de dierentuin en op de website van het park te zien via een livestream vanuit het kraamhok. Daaruit blijkt dat het jong, dat bij de geboorte maar 15 centimeter groot was, enorm is gegroeid. Als het dier ongeveer acht kilo zwaar is, is de panda groot genoeg om de kraamkamer te verlaten.

Panda’s sinds 2017 in Nederland

De panda’s Wu Wen en Xing Ya zijn sinds mei 2017 in het dierenpark te zien. Ze zijn onder andere naar Nederland gehaald in de hoop dat de dieren zouden gaan paren en er een babypanda zou komen. Dat is gelukt. De dieren zijn in totaal tien jaar te zien in ons land. Metro was er uiteraard bij toen de twee dieren voor het eerst uit hun verblijf kwamen en zich lieten zien aan het publiek. Na tien jaar gaan ze weer terug naar geboorteland China.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In oktober eindelijk kraamvisite voor kleine panda in Ouwehands
Sluiten