Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 26 sep 2018 / 10:45 uur

Vuurwerk wolkenkrabber lijkt op ejaculerende penis

Een nieuwe wolkenkrabber in China doet nogal wat stof opwaaien, omdat het ding volgens velen lijkt op een enorme penis. Toen de wolkenkrabber afgelopen week ook nog eens vuurwerk ‘ejaculeerde’ was het feest compleet: het gebouw gaat nu wereldwijd viral.

Vanuit de lucht

Het gaat om het Guangxi New Media Centre in het zuid-oosten van China. Vanaf de grond is het wellicht niet zo opvallend, maar als het gebouw vanuit de lucht gefotografeerd of gefilmd wordt, kan het je bijna niet ontgaan dat het gebouw wel heel veel weg heeft van het mannelijk geslachtsdeel in stijve toestand.

Toen een filmpje van een vuurwerkshow op de toren online kwam en er ook nog eens vuurwerk uit de top spoot, gaf menig mens op social media dan ook als commentaar dat het gebouw beter ‘Dick Tower’ genoemd kon worden.

Het Guangxi New Media Centre werd afgelopen maand geopend nadat er twee jaar aan het gebouw gewerkt was. Afgelopen week werd er een vuurwerkshow op het gebouw gegeven ter ere van het Mid-Autumn Festival.

Nieuwe richtlijnen

Het is vreemd te noemen dat het gebouw zoveel weg heeft van een geslachtsdeel: in 2016 ontstond er ophef over een Chinese luchthaven die best wat weg had van een enorme vulva. Daardoor besloot de regering om nieuwe richtlijnen te vormen, die ervoor moesten zorgen dat ‘gebouwen met een rare vorm’ moesten verdwijnen. Het zou dan gaan om ‘bizarre architectuur die niet economisch, functioneel, esthetisch of milieuvriendelijk is’.

Wie zich niet aan de regels houdt kan rekenen op ‘forse straffen’. We kunnen ons voorstellen dat de architect die het Guangxi New Media Centre ontwierp een beetje zenuwachtig begint te worden…

Reageer op artikel:
Vuurwerk wolkenkrabber lijkt op ejaculerende penis
Sluiten