Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Nieuws 26 sep 2018 / 09:34 uur

‘Opleiding betaald, baangarantie en té veel salaris’

Het lijkt bijna een droom, maar een bedrijf in Eindhoven is in het nieuws omdat ze zulke wonderbaarlijke arbeidsvoorwaarden hebben dat het bijna te mooi lijkt om waar te zijn: ze betalen je opleiding om werk te kunnen verrichten en geven je daarna sowieso een baan, met ook nog eens een fulltime salaris terwijl je niet fulltime hoeft te werken.

Je moet alleen wel zin hebben om monteur of lasser te worden, want het gaat om het Eindhovense bedrijf VDL Groep. Omroep Brabant sprak met de woordvoerder van het bedrijf, Miel Timmers, over hun manier om nieuwe werknemers te trekken.

Eigen opleiding

Volgens Timmers klopt het dat ze op zoek zijn naar nieuwe enthousiastelingen die zin hebben om lasser of monteur mechatronica te worden ,,Of zich in deze richting willen omscholen." Timmers geeft aan dat het bedrijf zelfs een eigen opleiding gaat opzetten in samenwerking met het Summa College in Eindhoven ,,Omdat op dit moment de vraag groter is dan het aanbod en dat komt weer omdat bedrijven in Brainportregio Eindhoven allemaal een beetje in dezelfde vijver aan het vissen zijn."

Naast de ‘normale’ manier van solliciteren, houdt het bedrijf ook een soort van open dagen om te komen Meet & Greet’s te organiseren. Dan kun je op je gemak praten met mensen uit het vak om te ontdekken hoe jouw misschien wel toekomstige baan eruit komt te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Opleiding betaald, baangarantie en té veel salaris’
Sluiten