Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Good vibes 9 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Veel geld ingezameld voor afgebrande zorgboerderij

Het is een moeilijke week voor zorgboerderij De Locatie. Afgelopen dinsdag brandde de boerderij af. De eigenaren zijn een doneeractie begonnen en hebben inmiddels al bijna 5.000 euro opgehaald.

Geen hoge verzekering

Woensdag is de actie begonnen. ,,Onze verzekering is niet zo heel hoog. Er moeten echt wel wat centjes bij om weer te kunnen bouwen”, vertelt directeur Bernadette van den Akker aan Omroep Brabant. De boerderij in Vlijmen ging volledig in vlammen op.

Niet alleen de eigenaren zetten zich in om de boerderij te herbouwen, ook gasten van de zorgboerderij nemen initiatief. De moeder van Tibo, een 14-jarige jongen die elke zaterdag naar de boerderij gaat, is ook een actie begonnen. Op carnavalszondag worden tijdens de jeugdoptocht ook nog eens flyers uitgedeeld waarin mensen worden opgeroepen een steentje bij te dragen.

Een goede buur

Het gebouw fungeerde onder andere als dagopvang voor jongeren. Ook was er naschoolse opvang en konden kinderen die extra aandacht nodig hebben in het weekend terecht. Gelukkig is niet alles verloren: tot De Locatie is herbouwd, kunnen de mensen die er normaal komen terecht in de paardenstal van de buren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.