Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 23 nov 2017 / 12:55 uur

Vrouw haalt 110.000 dollar op voor dakloze man

De Amerikaanse Kate McClure heeft zo’n 110.000 dollar opgehaald voor een 34-jarige dakloze man. Johnny Bobbit gaf zijn laatste 20 dollar aan Kate toen zij zonder benzine kwam te staan.

„Ik wou dat ik meer kon doen voor deze gulle man, die zijn laatste 20 euro opofferde om mij te helpen,” schreef Kate op haar fundraisingpagina. Zo’n 2000 mensen hebben een donatie gedaan en Kate heeft ze zo’n 110.000 dollar (92.946 euro) opgehaald.

Eerder deze maand kwam Kate zonder benzine te staan op de Interstate 95 weg in Philadelphia. „Mijn hart klopte in mijn keel, want ik was nog nooit eerder zonder benzine komen te staan." Kate zette haar auto langs de weg en ging op zoek naar het dichtstbijzijnde tankstation. Johnny Bobbit leeft al lange tijd op straat en zit vaak langs de weg. Onderweg kwam ze Johnny tegen. „Hij vertelde mij dat ik in de auto moest blijven zitten en de deuren op slot moest doen. Even later kwam hij terug met een tank benzine, die had hij gekocht van zijn laatste 20 dollar."

Kate had op dat moment geen contant geld bij zich dus ze kon Johnny niet terugbetalen.  „Johnny vroeg nergens om, maar ik wilde graag iets voor hem terug doen." Een paar dagen later is Kate terug gegaan om hem een jas, handschoenen en wat geld te geven. Vervolgens bleef ze hem bezoeken en elke keer als ze hem zag, gaf ze hem iets kleins. ,,Ik nam een keer een pak met mueslirepen voor hem mee en het eerste wat hij zei was: Dank je, wil je er ook heen?" Juist omdat Johnny zo gul en aardig is, wilde ze graag iets voor hem terug doen.

Ze hoopt dat ze met het geld een woning kan vinden voor Johnny, zodat de huur voor de eerste maanden kan worden betaald. Volgens Kate is Johnny gemotiveerd om aan het werk te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw haalt 110.000 dollar op voor dakloze man
Sluiten