Sanne van Rij
Sanne van Rij Reizen 23 nov 2017 / 12:45 uur

Zó vind je de slaapplek van je dromen op Airbnb

Dát die droom-Airbnb er is moge duidelijk zijn, maar waar-ie is, blijft immer een tweede vraag. Verdwalen in het aanbod gebeurt snel, waardoor het soms lijkt alsof alle toffe slaaplekken al vergeven zijn. Vrees echter niet: met een beetje voorbereiding tuk je binnen de kortste keren in een boomhut of strandhuis.

1. Maps = je beste vriendin

Goed, je weet waar je heen wil: misschien wel Los Angeles of Rio de Janeiro. Grote steden waarbij ‘centraal’ op verscheidene plekken kan zijn. Zoek daarom in eerste instantie uit welke wijk (of zelfs straat, wil je het echt specifiek aanpakken) je leuk zou lijken. Voer die exacte locatie in bij de zoekbalk et voilà, die slaapplek zit geografisch gezien sowieso goed. Je kan ook rondom een bepaalde bezienswaardigheid of populair hotel zoeken, mocht je het wat betreft die wijk niet zo goed weten. Airbnb heeft ook een ‘neighborhood guide’, wat een vrij handige tool is als je de sfeer van elke wijk wil leren kennen. Tot slot werkt Google erg fijn ter aanvulling op Airbnb: met Google Street View kan je precies zien hoeveel bars (of juist niet) een bepaalde buurt of straat heeft. Zo weet je of je vanuit jouw slaapplek direct de club in kan rollen of juist als een blok in slaap kan vallen door de rust.

2. Hoera voor je host

Je denkt er wellicht niet zo over na wanneer je eenmaal razend enthousiast over een woning bent geworden, maar voor het verloop van je vakantie is het vrij belangrijk dat je weet hoe het op host-gebied zit. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een host die je op sleeptouw neemt door de stad maar je ook gewoon in de badkamer kan tegenkomen? Of ga je liever voor totale privacy? Werp een blik op de reviews om te zien met wat voor host je te maken zal krijgen. Was er veel interactie? Is de host makkelijk bereikbaar? Als je sówieso goed wil zitten, is het raadzaam om voor de ‘Superhost’ te gaan. Gratis tip.

3. Wensenlijstje

Die perfecte slaapplek vind je vaak niet in een avondje vluchtig zoeken: daar gaat veel scrollen aan vooraf. Gelukkig zijn daar de wishlists, waar je al je gevonden plekken makkelijk op kunt slaan. Check alvast wat de regels rondom cancelen zijn: je kan bijvoorbeeld overwegen om iets vroeg te boeken en later te annuleren wanneer je iets beters vindt. Er zijn talloze artikelen geschreven over perfecte airbnb’s: tik simpelweg je bestemming met het woord ‘best bnb’s’ erachter in, en voor je het weet wordt die wishlist met de minuut langer. Mocht je zo’n boomhut willen bemachtigen, moet je er flink op tijd bij zijn (jep, iets met een wereldwijd geliefde slaapplek).

4. Chat je gek

Het unieke van airbnb is de menselijkheid achter het concept – iemand stelt zijn of haar huis gewoon beschikbaar voor jou! Je vakantie-ervaring kan dan ook een stuk leuker en handiger worden als je vooraf al contact opneemt met je host. Zo weet je bij wie je uiteindelijk je koffers neer zet, voor de host geldt hetzelfde. Wie weet krijg je uiteindelijk van hem of haar dé tip voor het leukste restaurant van de stad, of tref je een chocolaatje op je kussen aan (of fles bubbels in de koelkast, doen we ook niet moeilijk over).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zó vind je de slaapplek van je dromen op Airbnb
Sluiten