Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Good vibes 23 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Brits afhaalrestaurant zet voor daklozen eten buiten

Als dakloze zal het meer dan eens voorkomen dat je honger hebt, maar dat er geen eten voorhanden is. Deze honger wil een Brits afhaalrestaurant nu bestrijden. Zij zetten na sluitingstijd elke dag een aantal zakken met eten buiten voor daklozen.

Dat vertelt de zaak, genaamd Bosu Body Bar, op Facebook. Door teksten als „Share", „Eat me" en „Enjoy" op de zak weten de daklozen dat het eten gratis is en dat ze niet voor vervelende verrassingen komen te staan.

Het restaurant zegt op Facebook dat het de bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen van de actie weten. „Als je iemand op de straten van Manchester of Didsbury ziet die er hongerig uitziet, laat ze dan weten waar ze een maaltijd in een zak kunnen vinden. Verspreid altijd de liefde", zo schrijft het bedrijf.

https://www.instagram.com/p/BajujepFklb/

Succes

Het bericht wordt wereldwijd gedeeld en krijgt veel positieve aandacht. Dit heeft de eigenaren van de Bosu Body Bar ertoe bewogen om nog een actie voor daklozen te starten, met de naam The Bosu Project.

De bedoeling bij dit project is dat daklozen naast honger ook geen kou zouden moeten lijden in de winter. Dit keer vraagt Bosu zijn volgers om zakken met kleren te vullen. „Vul een kleine zak met wat kleren, misschien een hoed, een sjaal, een paar oude sokken of een trui die je niet meer nodig hebt. Breng hem naar onze winkel in Manchester of Didsbury en wij vullen hem met Bosu-eten. We zullen alle zakken doneren aan lokale goede doelen in Manchester die de zakken in de nacht kunnen verdelen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.