Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 23 okt 2017 / 14:19 uur

Motorrijder stuurt marathonlopers verkeerde kant op

Een motorrijder heeft tijdens de marathon van Venetië behoorlijk geblunderd. De man moest ervoor zorgen dat alle renners op de goede weg zou blijven, maar stuurde de koplopers op een gegeven moment toch de verkeerde kant op.

Ongeveer 25 kilometer op weg volgden zes koplopers een motorrijder die ze op een dwaalspoor had gestuurd. Pas na een paar honderd meter kregen de lopers door dat ze de verkeerde weg waren ingeslagen, waardoor ze ongeveer twee minuten kwijt waren.

Fout helpt publiekslieveling

De fout van de motorrijder kwam de zes koplopers misschien duur te staan, maar het publiek zal de bestuurder op handen hebben gedragen. Zijn fout stelde namelijk Italiaan en publiekslieveling Eyob Faniel in staat om voor eigen publiek de gouden medaille te winnen. Faniel is lid van de lokale vereniging en zoals gezegd erg geliefd bij het publiek.

De Italiaan lag in eerste instantie ongeveer een minuut achter op de kopgroep, maar door de fout kon Faniel de winst alsnog pakken. Hij finishte in een tijd van 2 uur, 12 minuten en 16 seconden en is daarmee de eerste Italiaan in 22 jaar die de eerste prijs van de marathon van Venetië weet te pakken.

De reacties vanuit andere landen liegen er echter niet om: waar de Italianen blij zijn, zijn veel andere mensen behoorlijk gepikeerd door de fout.

https://twitter.com/danielblether/status/922411834820448261

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Motorrijder stuurt marathonlopers verkeerde kant op
Sluiten