Merel Driessen
Merel Driessen Good vibes 31 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

4-jarige Tom is succesvolle auteur

Hij is nog maar 4 jaar oud en heeft nu al een boek geschreven: Tom de Boevere uit Amersfoort. Samen met zijn moeder schreef en tekende hij het boek Gewoon Tom. En dat werd een succes.

Hoogbegaafd

Tom is hoogbegaafd en daar gaat zijn boek dan ook over. Hij vroeg zich af of er boeken waren over kinderen zoals hij, maar die waren alleen bedoeld voor tieners. En dus schreven Tom en zijn moeder zelf een boek over hoogbegaafdheid voor kinderen. Via zijn webshop en Facebookpagina verkoopt hij tientallen exemplaren van Gewoon Tom.

Wat leuk dat jullie het boek “gewoon Tom” besteld hebben!De afgelopen dagen heeft Tom de eerste brievenbuspakketjes…

Posted by gewoon Tom on Monday, October 23, 2017

In zijn boek lees je over een ‘supersnel renpaard’ dat de hoogbegaafdheid van Tom moet voorstellen. Zijn moeder viel het op dat hij steeds een paard tekende. Ze vroeg aan hem waarom hij dat deed. „Hij zei dat dat het supersnel renpaard is waardoor hij alles snel leert en begrijpt”, vertelt ze tegen het AD.

Aanpassen aan klasgenoten

Hij zit nog maar in groep 1, maar kan nu al lezen en schrijven. Tom vindt het moeilijk om over zijn hoogbegaafdheid te praten met klasgenoten. In zijn boek heeft Tom een vrachtwagen getekend waarin het paard opgesloten zit. Zijn moeder legt uit dat hij zo niet tekent op school. Daar zet hij met potlood wat krassen op papier. „Hij past zich op school aan, omdat hij denkt dat dat van hem wordt verwacht.”

Tom heeft veel van de tekeningen in het boek zelf gemaakt.Zijn jullie nieuwsgierig naar de binnenkant van het boek?Hier alvast een voorproefje.

Posted by gewoon Tom on Sunday, October 22, 2017

Ook luistert Tom niet naar kindermuziek. Hij heeft meer met André Hazes Jr. en Nick en Simon. Tom kan er zelfs emotioneel van worden. Daar schaamt hij zich voor en daarom zegt hij tegen iedereen dat hij muziek maar stom vindt.

Tom vindt het ondernemen erg interessant. Hij gaat binnenkort zelfs met zijn moeder naar een startersdag van de Kamer van Koophandel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.