Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Good vibes 26 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Vrouw huurt vliegtuig om 300 dieren te redden

Wat doe je als je twee dagen de tijd hebt om honderden dieren te redden? Dierenliefhebber Sali Gear kwam met een creatieve oplossing: een vliegtuig huren.

Gear is eigenaar van Island Dog Rescue, een non-profitorganisatie gespecialiseerd in het redden van honden op de Amerikaanse Maagdeneilanden, waar zij is opgegroeid. Toen orkaan Irma flinke vernielingen aanrichtte op de eilanden, besloot zij elke dag 20 dieren naar de Verenigde Staten te vliegen. Er was echter een probleem: de volgende orkaan was alweer onderweg.

https://twitter.com/MetroUK/status/912588323847368704

Nieuw plan

Met nog twee dagen te gaan tot orkaan Maria de eilanden zou bereiken, realiseerde Gear zich dat ze sneller moest handelen. Daarom besloot ze om alle 300 katten en honden in één keer in veiligheid te brengen. Haar oplossing? Een vliegtuig afhuren. Samen met een groep donateurs wist ze 94.000 euro op te halen voor het vliegtuig vanuit Miami en nog eens 4.230 voor andere benodigdheden.

Vorige week landden meer dan 300 dieren uit St. Croix, St. Thomas en St. John veilig in Norfolk, Virginia. Sommigen arriveerden in hokken met ‘Ik heb Irma overleefd, maar ik ben nog steeds zenuwachtig, dus wees voorzichtig met mij’ erop. Maar zelfs na het doorstaan van het natuurgeweld zijn de dieren nog goedgehumeurd. Volgens Chris Sjolund, manager van organisatie Hope for Life, zijn de dieren goed te adopteren. „Ze lijken allemaal blij. Zo zijn eilandhonden." De reddingsactie bleek net op tijd: het dierenasiel van St. Croix, waar 36 uur eerder katten en honden werden meegenomen, is vernield door de orkaan.

Happening now at the St. Croix Animal Welfare Center. Mass evacuation of nearly 400 dogs & cats from ALL THREE…

Posted by Jill Cook on Monday, September 18, 2017

Uitgeput

„Ik deed het omdat het moest gebeuren", vertelde Gear tegen The Virginia Pilot. „Mensen hebben hemel en aarde bewogen om dit voor elkaar te krijgen." De dierenliefhebber gaf aan dat ze maar een paar uur paar nacht heeft geslapen in de laatste weken, maar het was het waard: „Ik ben emotioneel en fysiek uitgeput, maar op spiritueel gebied ben ik dat niet."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.