Metro
Metro Good vibes 11 sep 2017 / 09:17 uur

Buschauffeur betaalt taxi voor verdwaald meisje

Er is weinig spannender dan voor het eerst naar je nieuwe school of je nieuwe werk gaan. Zo’n eerste keer wil je uiteraard een goede indruk maken: er een beetje vlot uitzien, laten zien dat je heel sociaal bent én op tijd komen. Maar dat laatste is best lastig als je naar een plek moet waar je (bijna) nog nooit bent geweest.

Scholiere is de weg kwijt

Een Britse scholiere ondervond dat deze week aan den lijve toen ze voor het eerst naar haar nieuwe school in Leeds ging. Ze bleek de weg naar school maar moeilijk te kunnen vinden en naarmate de tijd verstreek, raakte ze steeds meer in verwarring, tot ze uiteindelijk volledig overstuur aan de kant van de weg stond. Een buschauffeur bracht uiteindelijk redding.

Mevrouw Lynsey Jayes zat maandag in de bus bij de chauffeur die het Britse schoolmeisje volledig overstuur aan de kant van de weg zag staan. Hij besloot te stoppen. Toen hij haar vroeg of ze in orde was, deed het meisje haar verhaal. Ze was de weg kwijt en zou nu te laat komen voor haar eerste schooldag. De chauffeur besloot haar de helpende hand te bieden.

This bus driver on the number 16 this morning deserves a huge pat on the back… a young girl waiting for the bus at the…

Gepostet von Lynsey Jayes am Montag, 4. September 2017

Buschauffeur is held

Lynsey Jayes vertelt het hartverwarmende verhaal op Facebook: „De chauffeur belde niet alleen een taxi, maar liep ook met haar naar het benzinestation en betaalde de rit voor haar. Nou, in zo’n geval vind ik het dus niet erg als ik wat vertraging oploop”, schrijft ze. „Hij verdient een dikke pluim. Hij bleef er ook zo bescheiden onder, alsof het de normaalste zaak van de wereld was.”

Mensen reageren vol lof op de post: „Faith in humanity restored!”

Giphy.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Buschauffeur betaalt taxi voor verdwaald meisje
Sluiten