Metro
Metro Good vibes 4 mei 2017 / 12:26 uur

‘Knuffelen met een ezel helpt tegen examenstress’

Tentamenperiodes zijn voor studenten vaak stressvolle periodes. Een universiteit in de Amerikaanse staat Montana besloot studenten een handje te helpen en ze een therapievorm aan te bieden die moet helpen bij het ontstressen.

Daarom kwamen dinsdag allerlei dieren naar de universiteit. Naast de honden was vooral een ezel met de naam Oliver populair. De 8-jarige ezel stond bij de hoofdingang van de bibliotheek van de universiteit.

Tentamenstress

Hoe moet zo’n ezel dan helpen bij het ontstressen? Door er mee te knuffelen. De studenten moesten op een schaal van 1 tot 5 hun stressniveau inschatten en vervolgens met de ezel knuffelen. Na de knuffelsessie gaven de meesten aan dat het stressniveau omlaag was gegaan.

De dieren komen van de organisatie Intermountain Therapy Animals. Die organisatie draait op enkel vrijwilligers en biedt verschillende dieren aan waarmee studenten kunnen relaxen. Spelen met honden of te knuffelen met een ezel is volgens de organisatie de beste manier om even niet te stressen: „Je ziet veel mensen lachen en dat heb ik hier de laatste tijd niet veel gezien”, aldus Hanna McKelvey, die in de universiteitsbibliotheek werkt.

Hoogtepunt

Ook student Sierra Bosley maakt gebruik van de therapie. „Ik probeer zoveel mogelijk te komen, omdat dit een van de dingen is waar ik naar uitkijk aan het eind van elk semester”, verklaart ze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Knuffelen met een ezel helpt tegen examenstress’
Sluiten